maandag 14 januari 2013

Zwitsal Crème Zeep, heerlijk zacht en verzorgend


In het kader van de bezuinigingen zijn wij thuis maar eens overgestapt op oudewetse tablet of blokzepen. Voor ons zoontje hadden we deze blokzeep van Zwitsal al in huis. In dit artikel mijn ervaring met deze lekker geurende tabletzeep van Zwitsal.


De historie van Zwitsal

Zwitsal bestaat al sinds 1928. Een Apeldoornse apotheker verkreeg in 1919 het recept van een zalf in Zwitserland. Die zalf zou een heilzame werking hebben. In 1920 brengt de apotheker dit in Nederland op de markt onder de naam Zwitserse Zalf. In 1928 werd dit samengevoegd tot Zwitsal. Sinds 1974 worden de Zwitsal producten verkocht in de alom bekende gele verpakking met een oranje babyhoofdje, welke overigens is gebaseerd op de dochter van de oprichter. De producten van Zwitsal zijn over het algemeen verzorgingsproducten voor baby’s, peuters en kleuters. Het assortiment varieert van oliedoekjes, zepen en badschuim tot shampoos en bodylotions. Allen hebben ze hetzelfde kenmerkende lavendelachtige Zwitsal geurtje. Omdat deze geur ook nog eens bij veel dames in de smaak valt is er tevens een Zwitsal parfum op de markt gebracht.

Hoe is Zwitsal Crème Zeep verpakt?

De tabletzeep is verpakt in gele papieren wikkel met daarop het oranje babygezichtje. Verder staat er met oranje letters te lezen dat het gaat om de crèmezeep en dat deze mild en zacht is. Verder zie je aan de rechterzijde een paars uitgelijnde kinderhand op een eveneens paars vlakje met daarbij de tekst ‘voor de handjes’ . Op de achterzijde is in oranje tekst te lezen dat de crème zeep een terugvettende werking heeft, waardoor de handjes tijdens het wassen minder uitdrogen. Het helpt de handjes babyzacht te houden. Verder staat er dat het dermatologisch getest is en mild is. Tot slot vind je daar nog de contactgegevens van de producent en de lijst met ingrediënten. Overigens is er van deze zeep ook een vloeibare variant met pompflesje.

Wat is de kleur, hoe ruikt het en wat is het effect van Zwitsal cremezeep?

De blokzeep is wit van kleur. Op de zeep is het Zwitsal merklogo gedrukt. In reliëf natuurlijk, niet met inkt. Dit is echter na verloop van tijd weg, omdat de zeep natuurlijk slijt en kleiner wordt bij gebruik. Buiten het logo om is de zeep verder qua oppervlakte glad en heeft het een licht gebogen vorm. Het ruikt licht naar lavendel. Echt de typische Zwitsal-geur. Als de zeep in contact komt met water en je echt je handen ermee wast wordt die geur sterker. De zeep droogt de handen inderdaad niet uit en ze zijn goed schoon na gebruik. Na het wassen blijft de kenmerkende geur nog een tijdje op je handen waarneembaar.

Conclusie

Het wassen van de kinderhandjes is zeker bij de jonkies zoals mijn zoontje een heel gedoe. De zeep floept overal naartoe en echt gewassen worden ze niet. Wat dan een oplossing is, is jouw eigen handen flink inzepen en daarmee de kinderhandjes wassen. Als ze al wat ouder zijn en snappen waar het voor dient zal het waarschijnlijk wat beter gaan. En natuurlijk, oefening baart kunst. Ik ben zeer tevreden over deze zeep en gebruik het zelf ook erg regelmatig. Gezien de prijs is het een stuk goedkoper dan een pompzeep en het gaat ook veel langer mee. Het nadeel is wel dat de zeep slijt en je dus op het einde met een klein plakje zeep. Hier heb ik zelf altijd een hekel aan omdat het niet fijn meer wast. Je kunt het natuurlijk op een nieuw stuk zeep plakken, maar als die weer nat wordt raakt het weer los. Dat is eigenlijk het enige minpuntje dat ik bij deze (en andere) tabletzeep vind. Verder gewoon een fijn product dat prettig ruikt, en doet wat het moet doen. Vier sterren voor deze crème tabletzeep van Zwitsal.

Algemene informatie

Product: Zwitsal Crème Zeep (Tabletzeep)
Verpakking: Plastic wikkel met daarin 4 stuks van 90 gram
Inhoud: 4 x 90 gram
Houdbaar tot: 12 maanden na eerste gebruik
Website: www.zwitsal.nl
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond 4,50 euro

Wat zijn de ingrediënten?

Sodium Tallowate, Aqua, Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Sine Adipe Lac, Canola Oil, Parfum, Titanium Dioxide, Sodium Chloride, Lanolin, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate.

Koop Zwitsal Creme Zeep en andere verzorgingsproducten direct bij Bol.com!