maandag 14 januari 2013

Christina Aguilera parfum....Genie in a bottle?


Van mijn vriend had ik deze lekkere, licht zoete eau de parfum van Christina Aguilera gekregen. Een lekker vrouwelijk geurtje dat langzaam vervliegt. Tevens de best verkochte celebrity parfum van 2007. In dit artikel kan je mijn ervaring met dit lekkere luchtje lezen.Christina Aguilera eau de parfum

‘Christina Aguilera…Sometimes it’s all you need to wear.’ Dat is de slogan welke bij dit luchtje hoort, dat in oktober 2007 voor het eerst op de markt kwam. Dit is het eerste parfum van superster Christina Aguilera. Dit luchtje was overigens het best verkochte celebrity parfum van 2007. In deze productlijn zijn ook een showergel, bodylotion en deodorant te verkrijgen.

Wat zijn geurnoten?

Geurnoten zijn de geuren waaruit een parfum uit bestaan. Ze komen allemaal voor in het luchtje en komen na verloop van tijd allemaal voorbij.
Topnoten (ook wel Hoofdnoten of Bovennoten genoemd): Dit zijn de geuren waar je het parfum vaak op uitkiest. Echter deze geuren vervliegen als eerste en blijven dus niet lang hangen.
Hartnoten (ook wel Middennoten genoemd): Deze komen na een minuut of tien naar voren wanneer de topnoten grotendeels zijn verdwenen. Deze blijven wat langer hangen, zo ongeveer een tot twee uren.
Basisnoten (ook wel Grondnoten genoemd): Deze komen als laatste aan bod en blijven dus ook het langste hangen. Ze komen naar voren als de hartnoten zijn verdwenen. Ze zijn wel minder sterk aanwezig dan de hart- en topnoten.

Welke geurnoten heeft Christina Aguilera eau de parfum?

Topnoten: Exotisch Fruitsorbet, Mandarijn, Zwarte Bes
Hartnoten: Pioen, Jasmijn, Pruim
Basisnoten: Amber, Romige Vanille, Muskus.

Hoe is de eau de parfum verpakt?

De Christina Aguilera eau de parfum is verpakt in een glazen flesje welke wat vrouwelijke rondingen lijkt te hebben. Op de voorzijde lijkt een zwarte kanten kous afgebeeld welke wat bloembewerkingen heeft. Onderaan het flesje staat met sierlijke letters ‘Christina Aguilera’. Op de boven kant waar de fles en de dop elkaar ontmoeten zit een zwart strikje. De dop heeft vele vlakken wat een beetje aan een diamant doet denken. De dop is doortzichtig plastic en de zilverkleurige verstuiver is daardoor zichtbaar. Op de achterzijde zit een klein stickertje waar op staat dat je te maken hebt met een eau de parfum en dat de inhoud 15ml is.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een eau de cologne, een eau de toilette en een eau de parfum?

Het verschil tussen deze drie varianten bestaat voornamelijk uit het percentage geurbestanddelen. Daarmee dus ook hoe zwaar de geur is en het gebruik ervan.
Eau de cologne heeft 2-3 procent geurbestanddelen en wordt gedurende de dag gebruikt op onder andere de huid, maar ook op een zakdoek of op het kussen.
Een eau de toilette bevat 5-10 procent geurbestanddelen en wordt veelvuldig gebruikt op de huid en het haar.
Een eau de parfum bevat 10-20 procent geurbestanddelen en wordt vooral gebruikt bij speciale gelegenheden of bezoek.
Eau de parfum is overigens niet hetzelfde als parfum. Parfum heeft namelijk een geurbestanddeel van 15-30 procent en wordt ook vaker gedruppeld en dus gebruikt zonder verstuiver.

Conclusie

Christina Aguilera eau de parfum is een lekker, niet te zoet, luchtje. In eerste instantie ruik je een duidelijk fruitige geur, waarbij citrus de boventoon voert. Na verloop van tijd krijgt de geur een meer bloemig karakter. Precies zoals je ook al uit de geurnoten op kunt maken. Het is een licht zoete, parfum met een erg vrouwelijk karakter. Je hoeft er niet veel van op te spuiten om lekker te ruiken en de geur houdt ook best lang. Na een dag werken kan je het nog steeds ruiken al zij het natuurlijk wel veel minder sterk. Wanneer je nog uit eten gaat, of gaat stappen moet je het wel nog een keer opspuiten. Wat mij betreft 4 sterren voor deze eau de parfum van Christina Aguilera.

Algemene informatie

Merk: Christina Aguilera
Product: eau de parfum
Inhoud: 15ml
Prijs: 18 euro voor 15ml
Verkrijgbaarheid: Parfumeries als Douglas, Ici Paris XL, maar ook drogisterijen als Etos en Kruidvat

Christina Aguilera

Christina Aguilera is een Amerikaans popartiest en model. Ook is zij jurylid van de Amerikaanse ‘The Voice’. Zij is bekend van nummers als onder andere Genie in a Bottle, Beautiful, Dirrty en Lady Marmalade.Koop parfums ook gewoon direct bij Bol.com!