dinsdag 15 januari 2013

Garnier Pure 3 in 1: een wash, scrub en masker in een productDeze review gaat over Garnier Pure 3 in 1. Dit product kan gebruikt worden als een wash, scrub en masker voor een blijvend zuivere huid. Het feit dat het dus eigenlijk 3 producten in 1 is trok mij erg aan en daarom besloot ik het uit te proberen. In dit artikel mijn bevindingen.

De gebruiksaanwijzing en toepassingen van Garnier Pure 3 in 1

In de Garnier Pure serie voor exfoliëren en behandelen zijn behalve de 3 in 1 ook de volgende producten te verkrijgen: Pure Crèmewash, Pure Zuiverende Reinigingsgel, Pure Diepe Reinigingsgel en Pure Dagelijks Zuiverende Pads.
Dagelijkse wash: Breng aan op een nat gezicht, masseer het product in en spoel af met water.
Scrub: Breng aan op een nat gezicht, masseer het product met ronde bewegingen in en spoel af met water. Ook dit kan je dagelijks gebruiken.
Masker: Breng aan op het gezicht, laat het 3 minuten drogen en vervolgens afspoelen met water. Dit kan je 2-3 keer per week gebruiken. Als ik de verpakking mag geloven blijft je huid bij gebruik van het masker gedurende 3 dagen gezuiverd.

Wat is de geur en wat is het effect van Pure 3 in 1?

Het is een vrij dikke witte substantie en voelt wat klei-achtig aan. Er zitten kleine blauwe korreltjes in voor het scrubeffect. De geur doet me ook wat aan klei denken, maar dan iets frisser en fruitiger.
Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je ermee doet. Het product bevat zink om overtollige talg te verwijderen, exfoliërende deeltjes (de kleine blauwe korreltjes) om de poriën te zuiveren en witte klei om de huid te matteren en de teint te egaliseren. Het onderlinge verschil tussen het gebruik als Dagelijkse Wash en Scrub is minimaal. 

Bij gebruik als Dagelijkse Wash: je huid voelt weer fris en schoon aan.
Bij gebruik als Scrub: je huid voelt weer fris en schoon. Tevens is je huid zachter.
Bij gebruik als Masker: je huid voelt weer fris, schoon, zachter en tevens is je huid gematteerd.

Je hebt niet veel van het product nodig omdat het ondanks de dikte toch heel goed uitsmeert. Je kan dus behoorlijk lang met het product doen. Dit ligt er wel aan hoe en hoe vaak je het product gebruikt. Voor de Dagelijkse Wash heb je bijvoorbeeld wel minder product nodig dan voor het Masker. Mee-eters en puistjes worden niet direct verwijdert met dit product maar bij regelmatig gebruik wordt dit wel degelijk verminderd.

Hoe is de Garnier Pure 3 in 1 verpakt?

Het product is verpakt in een grote plastic tube welke is voorzien van een doorzichtige plastic klepdop. De dop is vrij groot en plat en daardoor kan de tube dus ook probleemloos op de dop staan. De dop is makkelijk te openen en te sluiten. Doseren is ook geen probleem. Wel moet je ervoor zorgen dat je de opening goed schoon houdt. Wanneer er namelijk wat van het product achterblijft wordt dit namelijk hard en verstopt het de dop. De tube is half wit half blauw van kleur en op de voorkant is de naam van het product en de diverse toepassingen af te lezen. Op de achterzijde van de tube wordt er op de toepassingen en effecten daarvan verder ingegaan. Ook staat hier een duidelijke gebruiksaanwijzing. Dit is beide zowel in het Nederlands als in het Frans te lezen. Verder staan op de achterzijde de ingrediënten vermeld als ook de contactgegevens van de producent.

Conclusie

Ik vind dit een zeer prettig product. Erg handig omdat het een 3 in 1 is, dus scheelt weer tubes in de badkamer. Ook vind ik het fijn dat de tube gewoon zonder problemen op de dop kan staan. Het masker is zeer zeker aan te bevelen! Je huid voelt erg zacht na gebruik van dit verfrissende masker. Tevens is je huid gematteerd, dus daardoor geen glimmende plekken in je gezicht. Het ruikt ook lekker fris en geeft je dus een lekker schoon gevoel. Aangezien je huid door dit product goed gereinigd is zal het ook het effect van een dagcrème of nachtcrème versterken, omdat dit nu beter door je huid kan worden opgenomen. Een nadeel zou de prijs kunnen zijn. Wanneer je het echter met mate gebruikt gaat de tube erg lang mee. Wat mij betreft 5 sterren!

Algemene informatie

Product: Garnier Pure 3 in 1 (wash, scrub en masker)
Inhoud: 150 ml
Houdbaarheid: tot 12 maanden na openen
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogist en webshops
Prijs: tussen ongeveer 7 euro en ongeveer 9 euro
Website: www.garnier.com

Garnier Fructis van L’Oréal

Garnier is een merk van het nog bekendere L’Oréal. L’Oréal heeft wereldwijd ruim 23 merken onder de paraplu, waaronder onder andere: Kérastase, Redken, Maybelline New York, Biotherm en Lancôme. L’Oréal heeft ruim 100 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van verzorgingsproducten. De merken die onder de L’Oreal paraplu vallen worden verkocht in 130 landen.
Garnier verkoopt diverse producten voor gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, zonnecosmetica, styling, haarkleuring en haarverzorging.
Ook Garnier Pure 3 in 1 is te koop bij Bol.com!