zaterdag 12 januari 2013

Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream, sluit vocht in voor sneller herstel van je uitgedroogde huid.


Mijn zoontje was geboren met een enorm droge huid. Niks dat we op zijn enorm uitgedroogde en gebarsten huid smeerden leek te helpen. Ook de extra vettende Balneum in het badje bleek niet afdoende. Tijdens een speurtocht naar andere hypoallergeen, ongeparfumeerde cremes en lotions, geschikt voor de tere pasgeboren babyhuid, kwam mijn vriend met een pot van deze Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream thuis na advies van de drogist. In dit artikel mijn bevindingen van deze intensief vochtinbrengende crème.


Vaseline - Het Merk

Vaseline is een geregistreerde merknaam van Unilever sinds 1987. De naam is te danken aan het hoofdbestanddeel dat gebruikt wordt in de producten, namelijk het rond 1872 door R. Chesebrough ontdekte vaseline. Vaseline biedt een reeks aan verzorgingsproducten voor de huid zoals bodylotions, hand- en nagelverzorgingsproducten en zelfs een deodorant voor mannen en voor vrouwen. De slogan die Vaseline gebruikt is: “Je huid is geweldig.” De producten zijn met name gericht op het herstellen van droge huid, verzachten en schoonhouden van wondjes. Het is een alom bekende naam en dat is ook niet verwonderlijk als je nagaat dat het al ruim 130 jaar bestaat.

Vaseline - De Substantie

De substantie vaseline is rond 1870 ontdekt door chemicus R. Chesebrough. Hij kwam erachter dat de kleverige substantie “rod wax” dat aan boortorens en olieboren kleefde, door de arbeiders werd gebruikt om ervoor te zorgen dat hun brand- en schaafwonden sneller heelden. Uit deze van zwarte substantie verkreeg hij naderhand de bekende geel-witte vaseline. Na diverse testen bleek dat de vaseline op zich geen genezende zalf was, maar dat de substantie ziektekiemen uit de wond houdt door de open wond af te sluiten.

Wanneer heb je een droge huid, wat is de oorzaak en wat kan je er aan doen?

Het hebben van een droge huid is erg vervelend. Een droge huid kan meerdere redenen hebben. Je kan een allergie hebben, maar het kan ook een erfelijke aandoening zijn. De omgeving heeft ook een behoorlijke impact op de huid. Wanneer de lucht erg droog is verdwijnt er meer vocht uit je huid. Ook veelvuldig wassen met zeep onttrekt veel vocht. Bij het wassen met zeep verwijder je ook de natuurlijke bescherming van de huid waardoor deze nog gevoeliger wordt voor vochtverlies. Wanneer de huid te weinig vocht heeft wordt deze rood, strak, ruw en kan deze zelfs barstjes gaan vertonen. Om de huid te herstellen moet je het vochtniveau weer herstellen door het gebruik van een hydraterende crèmes of lotions. De toegevoegde ingrediënten bij crèmes en lotions zorgen ervoor dat de huid weer hersteld en dat de verloren lipiden (vetten) weer aangevuld worden. Dit vormt dan weer een buffer tegen de droge lucht, sluit het vocht in de cellen en voorkomt verder vochtverlies. Wanneer je snel last hebt van een droge huid zal je dit soort producten dus met enige regelmaat moeten gebruiken om er echt vanaf te komen.

Hoe is de Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream verpakt?

De Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream is verpakt in een redelijk grote ronde witte plastic pot met donkerblauwe plastic draaideksel. Duidelijk herkenbaar als Vaseline. Op de bovenzijde en voorzijde van het potje staat duidelijk te lezen dat het een ongeparfumeerde, hypoallergeen crème is van Vaseline. Verder staat er vermeld dat het de erg droge huid sneller helpt herstellen en effectief hydrateert.
Op de achterzijde staat te lezen dat Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream de symptomen  van een zeer droge huid onmiddelijk verlicht en verzacht. Ook lees je dat deze snel intrekkende crème vocht inbrengt en dit vasthoudt in de mate dat jouw huid dit nodig heeft om te herstellen en dat het 24 uur lang zorgt voor effectieve hydratatie.

Welke kleur heeft de intensief hydraterende crème en hoe ruikt het?

De witte hypoallergene crème is ongeparfumeerd en heeft dus niet echt een kenmerkende geur. Het ruikt gewoon naar een frisse crème of bodylotion. Deze geur is gezien het ongeparfumeerd is dus enkel te wijden aan de ingrediënten.

Hoe moet je de Locking Cream gebruiken?

Je kan deze crème voor het hele lichaam gebruiken. Gewoon de gewenste plek insmeren met wat van deze crème en in laten trekken. De crème heeft een normale crème dikte dus smeert fijn uit, waardoor je niet erg veel nodig hebt. Ik gebruik het vaak op mijn handen die in de winter nogal extreem kunnen uitdrogen.

Mijn conclusie over Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream.

Ik ben enorm tevreden over deze Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream. Na een dag of drie dagen trouw smeren waren de echte barstjes in de huid van mijn zoontje verdwenen. Na ongeveer twee weken dagelijks smeren was zijn huidje weer helemaal herstelt. Het hydrateert erg goed en het resultaat was al erg snel te zien terwijl andere middelen niet of erg weinig hielpen. Aangezien hij nog niet kan praten kan ik hem niet vragen hoe hij het heeft ervaren. Ik merk zelf bij het gebruik op mijn handen dat het erg snel intrekt, maar dat het wel een vettig filmpje achterlaat op je huid. Op je handen kan dit wel eens vervelend zijn, met name op de binnenkant. Toch is het ook wel prettig omdat het wel een beschermend laagje achterlaat op je handen en dit merk je direct wanneer je op een koude, gure dag naar buiten gaat. Na het handen wassen is dit vettige laagje wel weg, maar je handen blijven goed gehydrateerd, dus drogen niet meteen weer uit van de zeep. Wat mij betreft vier sterren voor deze Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream.

Algemene informatie

Merk: Vaseline
Product: Intensive Rescue Moisture Locking Cream
Verpakking: plastic potje
Huidtype: extreem droge huid
Inhoud: 250 ml
Houdbaar tot: 9 maanden na openen
Website: www.vaseline.com
Prijs: ongeveer 6,50 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen als Kruidvat, Etos, Trekpleister, webshops als Bol.com

Welke Ingrediënten zitten er in Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream?

Aqua, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Stearic Acid, Glycol Stearate, Glyceryl stearate, Cera Microcristallina, Triethanolamine, Cetyl Alcohol, Stearamide AMP, Magnesium Aluminum Silicate, Carbomer, Disodium EDTA, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 77891.Koop Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Cream en andere verzorgingsproducten direct bij Bol.com!