vrijdag 11 januari 2013

Frisse oksels en minder zweten met Rexona Women Linen Ultra Dry Anti-Transpirant


Het is vaak even zoeken naar een goedwerkende deodorant. Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte deodorant die goede bescherming tegen zweten en zweetluchtjes biedt kwam ik deze anti-transpirant van Rexona tegen. De Rexona Women Linen Ultra Dry Anti-Transpirant. Wat is mijn ervaring met deze deodorant? Lees het in dit artikel.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een deodorant en een anti-transpirant?

Een anti-transpirant wordt in Nederland en België ook verkocht als deodorant. In de meeste landen wordt er onderscheidt gemaakt tussen een anti-transpirant en een deodorant maar hier dus niet. Een deodorant is een product is dat het zweten wel iets verhinderd maar de nadruk ligt meer op het verdoezelen en het wijzigen van de geur. Een anti-transpirant is een middel dat het zweten verhindert waardoor er minder zweet in de oksel komt en er dus ook minder geur ontstaat. Anti-transpirant heeft vaak aluminium als ingrediënt. Dit gaat verbindingen aan met vetzuren die van nature op de huid voorkomen. De stoffen die daaruit ontstaan sluiten de zweetkanaaltjes deels af. De geruchten dat dit ingrediënt tot borstkanker zou kunnen leiden zijn ongegrond. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit niet het geval is. Anti-transpiranten zijn over het algemeen veilig iedere dag te gebruiken. Wanneer je toch last krijgt van verstopping van zweetkanaaltjes of andere irritaties is dit te verhelpen door te stoppen met het gebruik of over te stappen op een gewone deodorant.

Hoe is de deodorant verpakt?

Deze deodorant is verpakt in een metalen spuitbusje van ongeveer 18 cm hoog, inclusief dop. Het spuitbusje is wit met lichtbruine en blauwe accenten. De sprayknop/dop is beige van kleur. Bij deze deospray is de sprayknop in de dop verwerkt en heb je dus geen losse dop. Op de voorkant staat in het donker blauw Rexona geschreven met daaronder in grijs Women. Verder staat de kenmerkende V ook in beige op de voorzijde. Verder staat er vermeld dat het gaat om de Linen Dry variant. Tevens staat er vermeld dat je te maken hebt met een anti-transpirant, het 48 uur bescherming biedt en 0% alcohol bevat. Op de achterzijde van het spuitbusje wordt vermeld dat je het product goed moet schudden voor gebruik en dat je bij eerste gebruik de sprayknop met de duim naar voren moet drukken om de seal te verbreken. Tevens staat er beschreven dat je de spray op een afstand van 15 cm. van de oksel moet houden wanneer je deze gebruikt. Verder staan er op de verpakking enkele waarschuwingen omtrent de spuitbus, zoals niet spuiten in de richting van een vlam, niet doorboren e.d. Ook staan de gegevens van de producent vermeld en natuurlijk de ingrediënten.

Kleur, geur en uiteindelijke effect

Kleur kan ik heel kort over zijn, geen. Ik heb geen witte strepen in mijn, over het algemeen donkere, kleding kunnen ontdekken. Ook al staat er nergens op de verpakking aangegeven dat het een deospray tegen witte strepen is. Dit feit wordt dus ook niet gegarandeerd. Deze deospray heeft een lekkere frisse, iets bloemige geur. De geur is heel subtiel aanwezig en slaat dus ook niet op de keel of iets dergelijks. Gewoon lekker fris zoals een deodorant in mijn ogen ook moet zijn. De belofte van 48 uur bescherming is erg veel, maar in die tijd heb ik allang weer wat deo gebruikt. Aangezien er geen alcohol in zit kan je deze deodorant ook gebruiken direct na het ontharen. Het prikt of brandt helemaal niet en dat is natuurlijk ook een voordeel.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden: Butane, Isobutane, Propane, Cyclomethicone, Aluminum Chlorohydrate, Parfum, Disteardimonium Hectorite, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Gossypium, Propylene Carbonate, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool

Conclusie

De deodorant werkt erg goed en ruikt subtiel fris. Het feit dat de dop in de spuitbus is verwerkt vind ik erg handig. Op die manier kan je de dop ook niet kwijtraken. Op die manier zal de spuitbus niet per ongeluk gaan sprayen in je tas. Ondanks dat de 48 uur niet gehaald wordt ben ik erg tevreden over deze deodorant. Het beschermt goed, zelfs bij inspanning. Ook vind ik het prettig dat je het direct na het scheren van je oksels, deze deodorant aan kan brengen zonder een centje pijn. Nog een voordeel is dat deze deospray van Rexona geen witte strepen op je kleding achterlaat. Erg goed aan te raden dus en wat mij betreft 4 sterren waard!

Algemene informatie

Product: Rexona Women Linen Ultra Dry Anti-Transpirant
Verpakking: metalen spuitbusje (ook als roller te verkrijgen)
Inhoud: 150 ml
Website: www.rexona.nl / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond 3,50 euro

Over Rexona

Rexona is een deodorant merk dat geproduceerd wordt door Unilever. In 1908 is het ontwikkeld door een Australische apotheker en zijn vrouw. Rexona produceert 8 verschillende lijnen deodorant. Elke lijn heeft een specifieke doelstelling welke gezocht wordt in deodorants zoals bijvoorbeeld bescherming tegen witte strepen in de kleding. Alle producten van Rexona beschikken over Body Responsive technologie. Wanneer je meer zweet, werkt je deodorant dan ook harder. Verder worden de producten van Rexona niet op dieren getest.


Koop Rexona Women Linen Ultra Dry Anti-Transpirant en andere producten direct bij Bol.com!