donderdag 21 februari 2013

Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling: Een musthave tegen statisch haar?

Iedereen heeft wel eens statisch haar. Erg vervelend en het zorgt ook al snel voor klitten in je haar. Wat kan je er aan doen? Onder andere een voedende shampoo of conditioner gebruiken. In dit artikel mijn ervaring met Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling.



Algemene informatie

Merk: Schwarzkopf
Product: Anti-Klit Spoeling
Geschikt voor: Lang of krullend haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 300 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.schwarzkopf.nl
Prijs: 1,99 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen, webshops en supermarkten

Schwarzkopf

Schwarzkopf is een van de sterkste merken in de Henkel-groep. In 1903 begon de Berlijnse apotheker Hans Schwarzkopf met de verkoop van poedershampoo. Hij leverde deze aan apotheken in Berlijn en na verloop van tijd ook internationaal. Rond 1927 bracht hij de eerste vloeibare shampoo op de markt. Het logo van Schwarzkopf is natuurlijk te herleiden naar de naam. Schwarzkopf verkoopt diverse producten voor haarverzorging, haarkleuring en styling voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe is de cremespoeling verpakt?

De crèmespoeling is verpakt in een witte plastic fles welke op de zilverkleurige dop kan staan. Op de voorzijde zie je dat je te maken hebt met Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling, doorkammer. Verder zie je nog dat deze zorgt voor meer glans, veerkracht en dat deze een anti-statisch effect heeft. Onderaan kan je nog lezen dat dit product geschikt is voor lang of krullend haar en dat het zorgt voor 3x betere doorkambaarheid. Op de achterzijde staat de werking van de crèmespoeling te lezen en natuurlijk ook de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. Tot slot staan nog de contactgegevens van de producent vermeld.

Gebruik

Deze crèmespoeling moet je na het wassen in het vochtige haar verdelen. Dan even in laten werken en weer uitspoelen. Een bepaalde tijd voor het inwerken staat niet aangegeven op de verpakking.

Geur en kleur van de anti-klit spoeling

De crèmespoeling is wit van kleur en behoorlijk dik. Het is echter prima door het haar te verdelen. Bij een crèmespoeling is van belang dat je het niet, als een shampoo, ook op je hoofdhuid aanbrengt. Wanneer je dit wel doet kan namelijk je haar sneller vet worden. Wanneer je het even in laat trekken en vervolgens uitspoelt merk je meteen al dat je haar zachter is en makkelijker ontwart. De geur van de crèmespoeling is een redelijk neutrale frisse geur en deze is ook vrijwel direct na het uitspoelen verdwenen. 

Wat is het effect van de Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling?

Nadat je haar is opgedroogd merk je duidelijk het effect van de crèmespoeling. Je haar is makkelijker te kammen en raakt minder snel in de war. Wat wel een nadeel is, is dat het je haar wel iets zwaarder maakt. Niet vreselijk veel, maar genoeg om het te merken bij het stylen van je haar. Ik heb dat er wel graag voor over om van dat irritante statische haar af te zijn.

Ingrediënten

Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-87, Propylene Glycol, Isopropyl Myristate, Distearolethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Glycerin, Parfum, Niacimide, Panthenol, Butylene Glycol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Equisetum Arven se Extract, Humulus Lupulus Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Urtica Dioica Extract, Linalool, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, CI 15985, CI 47005.

Conclusie

Na het gebruiken van deze anti-klit spoeling is je haar duidelijk beter doorkambaar en zachter. Je haar is beter gehydrateerd en oogt ook glanzender en gezonder. De antistatische werking van deze anti-klit spoeling is ook meteen te merken wanneer je haar weer droog is. Bij het kammen plakt je haar niet meer zo aan je borstel of om je gezicht. Ook is je haar makkelijker te ontwarren en zal het minder snel klitten. Een nadeel is wel dat het je haar wat verzwaard, maar dit nadeel weegt in mijn ogen niet op tegen de voordelen. Door alle voordelen en de handzame verpakking kom ik voor deze anti-klit spoeling uit op vier sterren.



Koop Schwarzkopf Anti-Klit Spoeling en andere haarproducten gewoon bij Bol.com!