donderdag 21 februari 2013

Nivea Verfrissende Reinigingsmelk: Echt verfrissend?

Nivea Verfrissende Reinigingsmelk


Algemene informatie

Product: Nivea Visage Verfrissende Reinigingsmelk
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 200 ml
Prijs: rond de 2 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Website: www.nivea.nl

Nivea

Nivea is onderdeel van Beiersdorf A.G. Dit is een multinational die gevestigd is in Hamburg, Duitsland. Zij produceren producten voor persoonlijke verzorging. De merken die Beiersdorf A.G. op de markt brengt zijn o.a. 8X4, Hansaplast, Labello en Nivea.
Beiersdorf A.G. is opgericht in 1882 door de apotheker P.C. Beiersdorf, nadat hij een nieuwe methode om pleisters te maken had ontwikkeld. In 1911 bracht de inmiddels nieuwe eigenaar O. Troplowitz de eerste hydraterende crème op de markt onder de naam Nivea. Nivea produceert inmiddels meer dan 500 verschillende producten wereldwijd voor persoonlijke verzorging. Nivea ontwikkelt onder meer producten voor haarverzorging, badproducten, gezichtsverzorging en handverzorging. Nivea heeft dus al bijna 100 jaar ervaring met het maken van diverse verzorgingsproducten.

Hoe is de Nivea Reinigingsmelk verpakt?

Deze reinigingsmelk is verpakt in een lichtblauwe plastic fles. De goedsluitende klikdop is wit van kleur en gematteerd. Bovenop de dop staat in glanzend wit Nivea. Op de voorkant van de fles staat, in het voor Nivea kenmerkende marineblauwe vlakje, in witte letters Nivea geschreven. Daaronder zit een zilveren vlak waarin met donkerblauwe letters Visage geschreven staat. Verder wordt er op de voorzijde vermeld dat het hier gaat om de Verfrissende Reinigingsmelk en dat deze reinigt en hydrateert om zodoende te zorgen voor een frisse huid. Tenslotte staat er in het blauwe vakje onderaan vermeld dat deze reinigingsmelk geschikt is voor de normale of gemengde huid. Verder staan er wat blauwe luchtbelletjes afgebeeld op de voorzijde. Dit alles staat zowel in het Nederlands als in het Frans vermeld. Op de achterzijde van de fles staat er wat informatie beschreven over de reinigingsmelk en de werking daarvan. Tevens wordt vermeld dat je voor een optimaal resultaat de gehele lijn van Nivea Visage voor de normale of gemengde huid dient te gebruiken. Ook wordt vermeld dat de huidvriendelijkheid dermatologisch (niet schadelijk voor de huid) is bewezen en dat het product ophtalmologisch (niet schadelijk voor de ogen) is getest en goedgekeurd. Ook dit alles is zowel Nederlands- als Franstalig beschreven. Ten slotte staan de gegevens van de producent vermeld en natuurlijk de ingrediënten.

Je huid reinigen: waarom is water en zeep niet voldoende?

Het reinigen van je huid is net zo belangrijk als de verzorging ervan. Wanneer je gezicht niet goed wordt gereinigd is de kans groot dat je last zult krijgen van onzuiverheden en een grauwe teint. Door het vuil wat in de lucht zit en ook door make-up kunnen je poriën verstopt raken. ‘s Nachts scheiden de poriën afvalstoffen uit waardoor ‘s morgens goed je gezicht reinigen ook belangrijk is. Dit kan je beter niet doen met gewoon water en zeep, aangezien dit te agressief is voor je huid. Buitendat wast zeep niet alleen het vuil, maar ook de natuurlijke bescherming van je huid (huidvetten, ofwel lipiden) weg, waardoor deze uitdroogt en trekkerig aanvoelt. Je huid moet dan weer hard aan het werk om nieuwe huidvetten aan te maken. Dit resulteert in een glimmend en vettig gezicht. Een reinigingsmelk reinigt je huid op zachte wijze en laat de huid ademen. Vervolgens kan je de reinigingsmelk weer verwijderen met water, vochtige watten of een gezichtstonic. Je huid is dan weer compleet gereinigd en klaar voor een nieuwe dag.

Hoe ziet de Reinigingsmelk er uit, hoe ruikt het en hoe moet je het gebruiken?

Nivea Verfrissende ReinigingsmelkDe reinigingsmelk is wit van kleur en is qua dikte net iets meer vloeibaar dan een bodylotion. Het heeft een frisse geur waarin je wel iets van komkommer kan bespeuren, al is dit niet sterk aanwezig. Je dient de reinigingsmelk elke ochtend en avond op je gezicht aan te brengen met je vingertoppen of een watje. Vervolgens masseer je de vloeistof zachtjes in. De formule is zo zacht dat je dit product ook op de gevoelige huid rondom de ogen kunt gebruiken. Wanneer dit is gebeurd kan je de reinigingsmelk weer verwijderen met de Verfrissende Tonic van Nivea. Je kan dit ook doen met lauw water of een vochtig watje. Tenslotte kan je een dag- of nachtcrème aanbrengen. 

Wat merk je bij gebruik van de Verfrissende Reinigingsmelk van Nivea?

Het aanbrengen van de reinigingsmelk gaat erg simpel. Het is behoorlijk dun waardoor het makkelijk uitsmeert. Terwijl je het insmeert voel je dat er alcohol in het product zit. Het bijt niet erg of zoiets maar je voelt wel een prikkeling op de huid. Wanneer je de reinigingsmelk na afloop weer verwijdert voelt je huid weer zacht, schoon en fris. Het verwijderen van de reinigingsmelk gaat erg makkelijk. Je huid trekt niet na gebruik van dit product en voelt goed gehydrateerd aan. Nog een voordeel vind ik dat het ook absoluut geen vettige laag achterlaat. Wanneer je de reinigingsmelk regelmatig gebruikt merk je wel een vooruitgang in je huid. Het is minder grauw en oogt gezonder en frisser.

Ingrediënten

Aqua, Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Nelumbium Speciusum Extract, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Glyceryl Strearate SE, PEG-40 Castor Oil, Sodium Carbomer, Sodium Cetearyl Sulfate, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Geraniol, Limonene, Cinnamyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Hydroxycitronellal, Benzyl Salicytate, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Eugnol, Benzyl Alcohol, Parfum.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze Verfrissende Reinigingsmelk van Nivea. Het doet wat het belooft en je huid voelt zachter en ziet er frisser uit. Het laat geen vettig laagje achter en brengt de vochtbalans in je huid weer voelbaar op peil. Make-up laat zich met deze reinigingsmelk ook goed verwijderen, enkel met waterproof make-up (en dan met name waterproof mascara) heeft het iets meer moeite. Ik heb enkel de Verfrissende Reinigingsmelk uit Nivea Visage lijn gebruikt, dus niet in combinatie met de Tonic. Het effect was voor mij al goed te merken en kan in mijn ogen door het te gebruiken in combinatie met de andere producten in deze lijn alleen maar versterkt worden. Wil je dat echter niet, dan heb je aan enkel de reinigingsmelk ook al voldoende. Wat mij betreft vier sterren voor deze Verfrissende Reinigingsmelk van Nivea!



Ook reinigingsproducten kan je direct bij Bol.com kopen!