maandag 25 februari 2013

Herbal Essences Hello Hydration: verrassende resultaten


Droog en beschadigd haar, veel vrouwen hebben hier regelmatig mee te maken. Dit kan komen door te veel je haar stylen zonder het goede bescherming te bieden, nat haar te wild droogwrijven en natuurlijk hebben weer en wind ook invloed op het haar. Om je haar goed te verzorgen en te beschermen tegen al die invloeden van buitenaf is het gebruik van een hydraterende shampoo aan te raden. In dit artikel mijn ervaring met Herbal Essences Hello Hydration. 

Herbal Essences Hello Hydration Shampoo


Algemene informatie 

Merk: Herbal Essences
Product: Hello Hydration Shampoo
Geschikt voor: Droog en uitgedroogd haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 250 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.herbalessences.nl
Prijs: 3,49 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen, webshops en supermarkten

Herbal Essences

Herbal Essences is een merk voor shampoo, conditioners, haarstylingsproducten en haarverf. Herbal Essences valt onder het grotere Clairol en is ontstaan in 1972. Er zijn 12 verschillende productlijnen. Stuk voor stuk ontwikkeld voor een speciaal doel. Zo is de lijn Hello Hydration ontwikkeld om het haar beter te hydrateren.




Hoe is Herbal Essences Hello Hydration verpakt?

De hydraterende shampoo is verpakt in een lichtblauwe, transparante, plastic fles welke is voorzien van groene klikdop. Aangezien de fles transparant is, is duidelijk de knalblauwe shampoo te zien. Op de voorzijde vind je een ronde groene cirkel met zilverkleurige accenten, waarboven in kleine letters Clairol staat geschreven. Verder staat er in witte letters dat het hier om de Hello Hydration variant van Herbal Essences gaat en dat het een hydratatie en glans shampoo is. Ook staat er vermeld dat er Hawaiiaanse Kokosnoot en Orchidee Extracten in zijn verwerkt. Tot slot is te lezen dat deze shampoo geschikt is voor droog en beschadigd haar. Onderaan het etiket zie je in het donkerblauw een orchidee afgebeeld.
Op de achterzijde staat in het Nederlands en het Frans de gebruiksaanwijzing van de shampoo beschreven en ook de ingrediënten en algemene gegevens over de shampoo zijn daar te vinden.
De groene klikdop is makkelijk te gebruiken, ook onder de douche met natte handen.

 Hoe moet je de hydraterende glansshampoo gebruiken? 

“Neem een duik in de hydratatie van deze shampoo met Hawaiiaanse Kokosnoot en Orchidee extracten. Je weet hoe het werkt: Hydraterend schuim verwent je haar van wortel tot punt voordat je het uitspoelt.” Staat op de achterzijde te lezen. Gewoon gebruiken als elke shampoo dus. Goed verdelen door het haar, lekker laten schuimen en dan zorgvuldig uitspoelen. De shampoo laat zich makkelijk doseren en is niet te vloeibaar, dus het loopt niet direct van je handpalm af.

Herbal Essences Hello Hydration ShampooHoe ruikt Hello Hydration en hoe ziet de shampoo er uit?

De geur vind ik erg lekker. Het is een behoorlijk zoete geur waarin je de kokos bemerkt met een fris tintje. Het is absoluut niet misselijkmakend zoet, maar een lekkere zoete redelijk bloemige geur. De kleur is echt smurf-blauw. Het is nogal een chemisch ogende kleur. Wanneer je het in je haar flink laat schuimen geeft het wel gewoon een witte kleur schuim.



Wat is het effect van Hello Hydration?

Al direct tijdens het wassen merk je dat je haar zachter wordt. De geur is erg lekker en geeft je een lekker schoon en verzorgd gevoel. Al direct na het wassen met deze shampoo merk ik duidelijk verschil met daarvoor. Mijn haar voel zachter aan is makkelijk te kammen en ruikt heerlijk. Mijn haar lijkt wat soepeler te vallen en heeft een gezonde glans. Zulk snel resultaat ben ik niet gewend van andere shampoo’s met dergelijke beloftes. Herbal Essences Hello Hydration geeft dus vrijwel direct resultaat. En dat al na het eerste gebruik.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Cocamide MEA, Sodium Xylenesulfonate, Dimethicone, Parfum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Hexyl Cinnemal, Ammonium Laureth Sulfate, Benzyl Salicylate, Propylene Glycol, Limonene, Linalool, Hydrochloric Acid, Magnesium Nitrate, Cocos Nifera Fruit Extract, Orchis Mascula Flower Extract, Zea Mays Silk Extract, Sodium Hydroxide, CI 42090, Methylchlorolsothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, DMDM Hydantoin, Potassium Sorbate.

Conclusie

Ik vind Hello Hydration van Herbal Essences een heerlijke shampoo. Het oogt in eerste instantie nogal chemisch met zijn knalblauwe kleur, maar de lekkere geur en de werking hebben mij echt verrast. Het heeft een heerlijke, zoete, kokos geur met een fris tintje en het hydraterende effect is vrijwel direct te merken. Dit verbaasde mij. Dat het mijn haar wat gladder zou maken had ik wel verwacht maar zelfs mijn dorre punten voelen weer verzorgd en soepel aan. Dit effect heb ik tot op heden nog niet gehad van andere shampoo’s. Ik ben dus erg te spreken over deze hydraterende glansshampoo en kan het zeker aanraden wanneer je last hebt van droog of beschadigd haar.




Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!