donderdag 21 februari 2013

Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo: Laat het ook jouw haar weer glanzen?

Aangezien ik behoorlijk lang haar heb en dit regelmatig heb geverfd, heb ik vaak last van glansloos en droog, statisch haar. De belofte die op de verpakking van de Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo staat (maakt glad en glanzend, tot 130% meer glans) trok mij aan en ik was benieuwd of Gliss Kur deze belofte ook waar kon maken. In dit artikel mijn ervaring met deze zijdeglans shampoo. 

Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo

Algemene informatie

Merk: Schwarzkopf / Gliss Kur
Product: Shampoo Liquid Silk Gloss
Fabrikant: Henkel
Geschikt voor: onhandelbaar, glansloos haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 250ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.glisskur.com
Prijs: varieert van 2 euro bij een drogist tot ongeveer 5 euro bij webshops
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Gliss Kur Liquid Silk lijn

In 2003 werd de Gliss Kur Liquid Silk lijn door Schwarzkopf uitgebracht. Dit is de eerste haarverzorgingslijn die gebruik maakt van gepatenteerde Liquid Silk (vloeibare zijde) technologie. Deze techniek maakt gebruik van een unieke formule van vloeibare bestanddelen van zijde om broos, onhandelbaar haar van binnenuit te versterken en te voorzien van een mooie glans en betere doorkambaarheid. In combinatie met het Active Repair Complex, wat haaridentieke proteïnen bevat, verbinden de hoofdbestanddelen van zijde zich met de celstructuur van het haar. Dit zorgt voor een doelgericht herstel en een zijdezachte glans.
In deze lijn zijn ook een haarmasker, conditioner, anti-klit spray, gladmakende crème en anti-frizz serum te verkrijgen.
Hoe is de shampoo verpakt?

De Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo zit in een vrij hoekige lichtroze plastic fles. De sticker op de voorkant van de fles is lichtroze met een parelmoer effect. Op de achterkant van de fles staat informatie over het Active Repair Complex in het Nederlands en in het Frans. Tevens worden de contactgegevens van de producent vermeld, gevolgd door een lijst met ingrediënten. De fles is ongeveer 20 cm hoog. De fles loopt van boven breed naar iets smaller beneden en is niet zo dik, zo’n 3 cm. Bovenop zit een grote goudkleurige klikdop met lichtroze klepje dat vastzit aan het flesje. Dit klepje sluit goed dus zal niet ongevraagd open springen in een tas. Een nadeel aan de fles vind ik dat het een volledig gladde fles is waardoor het nog wel eens uit je natte handen kan glippen onder de douche. Verder is de fles niet transparant dus je kunt niet goed zien hoeveel er nog in zit.

Hoe ruikt de shampoo en hoe ziet het er uit?

Gliss Kur Liquid Silk Gloss ShampooDe shampoo heeft een lekkere licht zoetige geur, maar zeker niet overheersend. De kleur van de shampoo heeft net als de sticker op de fles een lichtroze parelmoer kleur.
Je hebt niet veel van deze shampoo nodig, hij schuimt voldoende. Het gebruik is als bij elke shampoo gewoon wassen en weer goed uitspoelen. Je hoeft het niet een bepaald aantal minuten in te laten trekken. Met de conditioner is dit wel het geval. 

Wat is het effect van Gliss Kur Liquid Silk Gloss Shampoo?

Al tijdens het wassen merk je dat het je haar gladder maakt. In combinatie met de conditioner en/of andere producten uit deze lijn bereik je natuurlijk het beste resultaat. Voor mij is alleen de shampoo al voldoende. Het geeft je haar inderdaad meer glans bij regelmatig gebruik. Of het de 130% haalt weet ik niet maar ik ben in ieder geval dik tevreden. Ook de doorkambaarheid van het haar is zowel bij droog als bij nat haar stukken beter. Het maakt je haar dus inderdaad gladder zoals een crèmespoeling of conditioner dat ook zou doen, maar dit zonder het te verzwaren. Wat ik ook een groot voordeel vind bij deze shampoo is dat het je haar ook minder statisch maakt.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze shampoo en zal het dus dames met langer haar ook aanraden. Je merkt al snel resultaat qua zowel glans als doorkambaarheid, dus daar hoef je ook geen weken op te wachten wat ik ook een voordeel vind. Verder voorkomt het dat je haar statisch wordt dus dat is met het koude weer zeker handig. Het product is makkelijk in gebruik en de fles heeft ook een handig formaat waardoor je het makkelijk even meeneemt in een weekendtas. De dop sluit goed dus deze zal onderweg ook niet snel open gaan.Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!