maandag 18 februari 2013

VOGUE Enjoy Parfum Deodorant: Echt genieten of valt het tegen?

Soms word je in de winkel al enthousiast bij het ruiken van een deodorant die je aan wilt schaffen. Maar biedt het dan ook de bescherming die je graag wenst? In dit artikel mijn ervaring met VOGUE Enjoy Parfum Deo. 
Vogue Enjoy Parfum Deo
Vogue Enjoy
Parfum Deo

VOGUE

VOGUE is al meer dan 20 jaar actief in het parfumdeo segment. Tegenwoordig maakt VOGUE behalve deodorants ook cream showers in dezelfde geuren. In de verzorgingslijn van VOGUE Fine Fragrance for Women zijn 6 verschillende geuren te verkrijgen: Extravagant, Enjoy, Rêve Exotique, Wild Thing, Etoile en Night Star. Ook heeft VOGUE een aparte lijn voor mannen (VOGUE Fine Fragrance for Men) en voor jonge meiden (VOGUE Girl). VOGUE wordt in de BeNeLux gedistribueerd door de Remark Groep welke gevestigd is in Rogat (Meppel). Eind 2008 heeft VOGUE de Fine Fragrance for Women lijn vernieuwd. De verpakkingen zijn handzamer vormgegeven en ook heeft de 100 ml spuitbus plaats gemaakt voor een variant van 150 ml. Aangezien steeds meer mensen gevoeliger worden qua huid (onder andere voor parabenen), maakt VOGUE gebruik van effectieve maar milde en huidvriendelijke stoffen.

Hoe is Vogue Enjoy parfumdeodorant verpakt?

Deze deodorant is verpakt in een metalen spuitbusje van ongeveer 18 cm hoog, inclusief dop. Aan de bovenzijde loopt het busje iets toe waardoor het goed in de hand ligt. Het spuitbusje is roze evenals de dop. Aan de voorzijde van het busje loopt het van boven lichtroze naar donkerroze aan de onderzijde. Verder is op de voorkant een afdruk te zien van allerlei bloemen. In een zwart blok is VOGUE te lezen met daaronder in fijne zwarte letters “Fine Fragrance for Women”. Onderaan zit een zilver vlakje waarin met roze letters “Enjoy” te lezen is. Daaronder staat weer in het zwart “Parfum Deo“.
Vogue Enjoy Parfum Deo
De sprayknop is zwart van kleur en kleiner dan de gemiddelde deosprayknop. Het is eenzelfde knopje als dat er op een gewone verfspuitbus o.i.d. zit. De afneembare roze plastic dop sluit het goed af.
De achterzijde is geheel donkerroze. In witte letters is daar (slecht) te lezen met welke parfum deo je te maken hebt. Ook staat er vermeld dat deze parfumdeo geen parabenen en polycyclische musken bevat. (Parabenen kunnen een allergische reactie op de huid veroorzaken en polycyclische musken kunnen volgens onderzoek de lever vergroten en is milieubelastend.) Verder staan er op de verpakking enkele waarschuwingen omtrent de spuitbus, zoals niet spuiten in de richting van een vlam, niet doorboren e.d. Er is ook een labeltje te zien waarop staat dat deze spuitbus vrij is van CFK’s. Ook staan de ingrediënten en contactgegevens van de distributeur vermeld. Dit alles is zowel in het Nederlands als in het Frans beschreven. Mocht je graag de ingrediënten willen weten dan kan je onder mijn conclusie van dit product kijken, daar heb ik de ingrediënten vermeld.

Hoe ruikt de parfumdeo en wat is het uiteindelijke effect?

Vogue Enjoy Parfum DeoDeze parfumdeo heeft een erg aangename zoete, bloemige geur. Er schijnt in deze geur ook een geurnoot van basmatirijst te herkennen zijn. Ik ruik zelf voornamelijk bloemetjes. Op de verpakking wordt vermeld dat de deo geen witte strepen achterlaat en dit klopt. Ik kan er in ieder geval geen ontdekken. Het uiteindelijke effect ben ik wat minder over te spreken. Aangezien het een parfumdeo betreft en dus geen gewone deodorant is te merken doordat de geur nogal overheersend is. Een parfum heb je hier echt niet bij nodig en zou ik zelfs afraden. Voor mij iets teveel van het goede. De geur blijft even flink hangen en zodra het iets afneemt is ook het effect van de deo bijna weg. Nergens op de verpakking wordt gesproken over 24 uur bescherming. Dit redt deze parfumdeo ook zeker niet. Na een uur of 3-4 moet je toch echt wel weer even de spuitbus erbij pakken.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden:
Butane, Propane, Alcohol Denat, Parfum, Isopropyl Myristate, Phenoxyethanol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Geraniol.

Mijn conclusie over VOGUE Enjoy Parfum Deo

Het is een parfumdeo die erg lekker ruikt. Voor mij is de geur wat te sterk, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Bij het opspuiten kan het nog weleens op je keel slaan, wat ik erg irritant vind. Ook kan je deze parfumdeo niet gebruiken na het ontharen. Het feit dat het erg weinig bescherming biedt is ook een groot nadeel. De spuitbus is wel erg fijn vormgegeven en ligt lekker in de hand. En het feit dat deze parfumdeo geen witte strepen achterlaat is natuurlijk ook een voordeel. Voor mij zitten aan deze parfumdeo meer nadelen dan voordelen en daarom zal ik hem ook niet meer aanschaffen. Ik heb liever een deo die wat minder geurig is en wel goed beschermt. Wanneer je echter graag een deo hebt die heel lekker ruikt en je het niet erg vindt om elke keer die bus er weer bij te pakken dan is dit deze parfumdeo misschien wel wat voor jou.


Algemene informatie

Product: VOGUE Enjoy Deospray
Verpakking: metalen spuitbus
Inhoud: 150 ml
Website: www.vogue-cosmetics.nl
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond de 3 euroOok Vogue Enjoy Deospray is gewoon te koop bij Bol.com! .