woensdag 16 januari 2013

Maak je wimpers echt langer met Max Factor Lash Extension Effect Mascara


Op mijn speurtocht naar de allerbeste mascara kwam ik deze Lash Extension Effect Mascara van Max Factor tegen. Mijn ervaring met deze wimper verlengende mascara kan je lezen in dit artikel.


Hoe is de Max Factor Lash Extension Effect Mascara (Black) verpakt?

De mascara is verpakt in een conisch plastic cilinder. Van breed bij de dop tot iets smaller aan de onderzijde. De hele buis is mat zwart. Enkel de X is wel glanzend zwart en zie je dus ook op de buis staan wanneer je wat beter kijkt. Op de buis staat verder in gouden letters Max Factor Lash Extension Effect, Extreem Lengthening Mascara. Op de achterzijde van het buisje staan de contactgegevens van de producent en gegevens over de inhoud en houdbaarheid daarvan. De ingrediënten zijn nergens op de verpakking of op de site terug te vinden. Ook na langdurig googlen kan ik ze nergens vinden. Max Factor verliest wat dat betreft al een punt als het aan mij ligt.
Met 1,5 draai heb je de dop losgeschroefd. De ongeveer 12 cm lange applicator (inclusief dop) kan je dan uit het buisje halen. Aan het einde van het staafje zit een borsteltje van ongeveer 2 cm lang. Dit borsteltje is van een synthetisch materiaal gemaakt en is eveneens conisch. In eerste instantie is deze roze, maar meteen na eerste gebruik is deze natuurlijk zwart door de mascara. Het loopt van breed naar smal, met het smalste gedeelte aan het einde van het borsteltje. De doorsnede van het borsteltje is behoorlijk smal, ongeveer een halve cm op het breedste punt. Doordat het smal toeloopt kan je ook de kleinste wimpers in de hoeken van je ogen bereiken.

Hoe moet je de mascara gebruiken en wat is het effect?

Dit artikel gaat over de gewone zwarte variant dus niet over de waterproofversie.
Je kan deze mascara gewoon opbrengen als elke andere mascara. Je hoeft dit niet op een bepaalde manier te doen om het verlengende effect te bereiken. Het speciaal ontworpen borsteltje is geïnspireerd op de natuurlijke wimperlijn. In het midden van het borsteltje staan de haartjes iets verder uit elkaar omdat ook je wimpers daar iets dikker zijn. Met het taps toelopende borsteltje kan je heel simpel ook de wimpers in je ooghoeken meenemen. Je hoeft niet meerdere lagen aan te brengen om het effect te zien. Als je wel meerdere laagjes aanbrengt zorgt dit voor een nog groter verlengend effect. Wanneer je vollere wimpers wilt heb je aan deze mascara echter niks. Deze mascara is puur voor het verlengen van de wimpers. Een groot voordeel is dat deze mascara absoluut niet klontert en je wimpers perfect separeert. Het effect wat werd beloofd is dus wel degelijk waargemaakt. Verder bevat deze mascara wimperverlengende vezels die flexibel blijven en ervoor zorgen dat de wimpers er volkomen natuurlijk uitzien. Hierdoor blijft deze mascara ook de hele dag netjes zitten zonder af te brokkelen aan de puntjes. Dat is iets wat wel vaak gebeurt bij andere verlengende mascara’s. De mascara is ook makkelijk te verwijderen met water en zeep of met een make-up remover.

Mijn conclusie over Max Factor Lash Extension Effect Mascara (Black)

Een hele goede mascara die doet wat het heeft beloofd. Het borsteltje is erg prettig in gebruik en je hebt ook niet veel mascara nodig om het gewenste effect te bereiken. Voor vollere wimpers te creëren is deze mascara niet geschikt en dat is misschien wel een nadeel, maar dat ligt er net aan wat je wilt natuurlijk. Verder is een nadeel natuurlijk de eigenlijk belachelijke prijs. Je betaalt toch voornamelijk voor de naam. In dit geval is het wel een erg goede en prettige mascara en omdat je er lang mee kan doen omdat je relatief weinig nodig hebt, kan het zijn prijs wel waard zijn. Ik ben zelf echter ook tevreden met een goedkopere mascara. De mascara klontert niet en separeert de wimpers perfect. Dit vind ik een heel groot voordeel. Alles afwegend is het een mascara die zeer zeker aan te bevelen is wanneer je langere wimpers wilt. Door de hoge prijs en het ontbreken van informatie omtrent de ingrediënten kom ik niet verder dan 4 sterren.

Algemene informatie

Product: Max Factor Lash Extension Effect Mascara (Black)
Verpakking: Plastic cilinder
Inhoud: 6,5 ml
Houdbaarheid: tot 6 maanden na openen
Kleuren: Black, Black Washable Waterproof
Website: www.maxfactor.nl
Verkrijgbaarheid: Drogist, warenhuizen, webshops
Prijs: adviesprijs is 16,99 euro

Over Max Factor

Max Factor is begonnen in 1909. In de reclames zie en hoor je het ook vaak, Max Factor staat bekend als “de make-up van visagisten.” De van Polen naar Amerika geëmigreerde Maximilian Faktorowicz (1877-1938), was verantwoordelijk voor talloze cosmetische innovaties. Hij vond bijvoorbeeld de eerste foundation uit en ook bedacht hij valse wimpers. Max Factor was niet alleen de bedenker van veel beautyproducten, hij ontwikkelde ook diverse visagie-technieken. Dit deed hij voor zowel de film als voor het normale leven. 

Ook voor make-up producten kan je terecht bij Bol.com!