maandag 7 januari 2013

Dankzij Palmolive Aquarium Wasgel jouw handen weer lekker schoon


Handen wassen doet iedereen als het goed is meerdere malen per dag. Zepen zijn ook te vinden in allerlei soorten en maten. Een blokzeep, wasgel, wascrème, etc. Maar ook de verpakkingen zijn allemaal weer anders uitgevoerd. Dat is toch het gene waarmee deze Aquarium Wasgel van Palmolive zich onderscheidt van de rest. In dit artikel lees je mijn ervaring met deze vloeibare handzeep.

Palmolive Aquarium Wasgel
Palmolive Aquarium Wasgel


Hoe ziet de verpakking er uit?

Op de achterzijde is te lezen dat deze lijn geschikt is voor de gevoelige huid en pH-huidneutraal. De pompflesjes zijn erg decoratief vormgegeven met afbeeldingen van vissen die je een gevoel geven daadwerkelijk een tropisch aquarium in te kijken. Er zijn verschillende afbeeldingen, echter het product zelf blijft hetzelfde. De afbeelding is op de binnenzijde van de flacon geprint met de vis op een los stukje plastic in het midden en de voorzijde is voorzien van de voorgrond van het aquarium. Dit geeft een drie dimensionaal beeld wat ik eigenlijk bij geen enkel ander product ooit heb gezien. De wasgel zelf is natuurlijk transparant omdat anders de afbeeldingen niet te zien zouden zijn. Op de bovenzijde zit het witte pompje bevestigd.


Hoe is de zeep te gebruiken? 


Het witte pompje moet je bij eerste gebruik eerst een kwartslag draaien, zodat je het pompje dan ook in kan drukken om wat zeep op je handen te krijgen. Bij twee keer pompen heb je ruim voldoende van de doorzichtige wasgel op je handen om fatsoenlijk je handen te kunnen wassen. De wasgel is redelijk aan de vloeibare kant. Niet zo dun als water, maar het loopt wel redelijk vlot weg.

Hoe ruikt de handzeep en wat is het effect daarvan op je handen?

De geur vind ik lastig te omschrijven, het lijkt iets richting citrus te gaan maar echt duidelijk is het niet. Het is in ieder geval een erg frisse geur die na gebruik nog wat op je handen aanwezig blijft. De wasgel doet zijn werk goed en maakt je handen goed schoon. Wel merk ik dat als je veelvuldig je handen wast met deze zeep ik wat droge handen krijg.

Welke ingrediënten zitten er in deze wasgel?


Aqua, Sodium C12-13 Pareth Sulfate (*A) / Sodium Laureth Sulfate (*B), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide MEA, Sodium Salicylate, Sodium Benzoate, Parfum, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, CI 17200, CI 42090.


Mijn conclusie over de Palmolive Aquarium Wasgel.

Ik ben tevreden over deze Aquarium wasgel van Palmolive. Het ruikt lekker fris en wast goed schoon. Het design van het pompflesje trekt behoorlijk de aandacht. Het ziet er erg leuk uit dat mini aquarium. Het zou dus ook zeker niet misstaan in de badkamer of het toilet. Het enige minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken is dat het bij veelvuldig gebruik van de zeep je handen wat uit kan drogen. In dat geval kan je als aanvulling misschien beter een wat voedende handzeep gebruiken. In mijn geval ben ik de hele dag met een klein kindje in de weer dus dat betekend om de haverklap handen wassen. In andere gevallen zal het misschien niet zo’n uitdrogend effect hebben. Omdat het flesje zo’n leuk uiterlijk heeft is het haast zonde om weg te gooien als het op is. Maar voor een prijs van rond de twee euro heb je zo weer een nieuwe in huis. Vanwege de lekkere, frisse geur en het leuke design van de flacon, vind ik deze wasgel van Palmolive zeer aan te raden. Het uitdrogende effect is wel een minpuntje.

Overige informatie

Product: Aquarium Wasgel
Fabrikant: Colgate-Palmolive
Verpakking: plastic pompfles
Inhoud: 300 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.colgate.nl
Prijs: rond de 2 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.

Koop deze en andere verzorgingsproducten direct bij Bol.com!