donderdag 31 januari 2013

Etos Purifying Shower Scrub: onder de douche scrubben met kokosEtos Purifying Scrub de Body Senses lijn van Etos. Je onder de douche scrubben met kokos. Klinkt lekker maar voldoet het aan mijn verwachtingen? Mijn bevindingen over deze showerscrub kan je lezen in deze review.

De Body Senses lijn van Etos

Begin oktober 2005 lanceerde Etos de Body Senses verzorgingslijn. Met deze lijn biedt Etos betaalbare luxe met prijzen tot maximaal 5,99 euro. De bijzondere ingrediënten die gebruikt zijn voor de producten in deze lijn komen vanuit de hele wereld, elk met een specifieke bijzondere werking. In deze lijn zijn de volgende producten te verkrijgen: Body Packing, Bath Soak, Shower Wash, Shower Butter, Body Butter, Body Contour Streamliner, Body Moisture Spray, Body Nightcream, Body Jam en Shower Scrub Purifying. Deze review gaat over de Shower Scrub Purifying.

Waarom scrubben?

Elke dag verliest je lichaam honderden dode huidcellen. Je huid blijft op die manier zacht, soepel en ziet er gezond uit. In normale gevallen valt dit gewoon van je af. Om dit proces wat te versnellen kan je scrubben. Dit kan met bijvoorbeeld een scrubhandschoen maar ook met deze shower scrub. Door de grove deeltjes in de scrub of het ruwe oppervlak van de scrubhandschoen over je huid te masseren worden de dode huidcellen sneller verwijderd. Je huid is na het scrubben lekker zacht en soepel. Door het masseren wordt ook de bloedsomloop verbeterd waardoor je huid er gezonder uitziet. Er zijn verschillende scrubgels voor lichaam, gezicht, handen en voeten verkrijgbaar. Deze zijn op de gevoeligheid van de diverse delen van de huid aangepast.

Etos Shower Scrub Purifying

Deze Etos Shower Scrub bevat kokos-scrub. De dode huidcellen worden verwijderd door de kleine, grove deeltjes over de huid te masseren. Dankzij de kokos heeft deze scrub een heerlijke geur. Ook is er in de scrub gemberextract verwerkt. Dit zorgt voor stimulering van de bloedcirculatie. Deze scrub is geschikt om 1 keer per week te gebruiken. Deze scrub is ook verkrijgbaar in een mini-uitvoering van 30 ml. Met de mini-uitvoering kan je dus makkelijk het product uitproberen. Wanneer het je dan niet bevalt blijf je niet met een flinke tube zitten.

Hoe is de scrub verpakt?

Het product is verpakt in een flinke tube van flexibel plastic. Het plastic is deels doorzichtig zodat je het product kan zien. Verder zit er op de voorkant een sticker met daarop een vrouwenlichaam afgebeeld. Ook staat erop dat het gaat om Shower Scrub Purifying, dat het reinigend en verzorgend werkt en dat er gemberextract en kokos-scrub in verwerkt is. Op de achterzijde van de tube staat wat uitleg over de scrub. Ook staat er een duidelijke gebruiksaanwijzing en informatie over andere aanvullende producten uit de Body Senses lijn. Verder worden de ingrediënten vermeldt. De tube heeft een ronde, zwarte, plastic klikdop. De dop is stevig en groot genoeg om de tube stabiel op de dop neer te zetten. Op die manier ben je er ook zeker van dat je de complete inhoud kan gebruiken. Ook doordat de tube flexibel is kan je de tube volledig leeg krijgen.

Hoe moet je de Etos Scrub Purifying gebruiken?

Het gebruik van de scrub is erg simpel. De scrub aanbrengen op een vochtige huid. Dit kan eventueel met een washandje. Vervolgens de scrub zachtjes op de huid masseren. Daarna de huid afspoelen met lauw water. Deze scrub is voor het lichaam en bevat dus vele grove korreltjes. Dit is niet geschikt om op je gezicht te gebruiken aangezien de huid daar gevoeliger is. Voor het gezicht zijn weer aparte scrubs te verkrijgen. Ook moet je de scrub niet als een bezetene over je lichaam schuren, aangezien dat irritaties kan veroorzaken. Zachtjes masseren is voldoende om het scrub-effect te bereiken.

Hoe ruikt het, hoe ziet het er uit en wat is het uiteindelijke effect van deze scrub?

In deze scrub zijn kokosdeeltjes verwerkt en dat is ook duidelijk te ruiken. Het heeft een wat zoetige geur die ook even blijft hangen nadat je klaar bent. De kleur van de scrub is wat bruin-roze. De grove deeltjes zijn voornamelijk bruin. Dit zijn de deeltjes van de kokosbast. Verder is de scrub een wat dikke substantie. Het valt wat dat betreft wat te vergelijken met de dikte van een gemiddelde tandpasta vind ik. Het effect van de scrub is direct na gebruik al te voelen. Je huid is meteen een stuk gladder, zachter en soepeler. Dit product mag je maar 1 keer per week gebruiken en dat is volgens mij ook ruim voldoende. Het effect van de scrub blijft lang namelijk lang aanwezig. Je hebt niet veel van het product nodig omdat het makkelijk te verdelen is over je huid. Je kan dus op die manier ook erg lang met een tube doen.

Conclusie

Het is een product wat erg lekker ruikt en je huid knapt er echt van op. Direct na gebruik merk je al het effect van de scrub. De klikdop sluit goed af en ook kan je het product makkelijk doseren. Je hebt er weinig van nodig en kan dus lang met 1 tube doen. Voor het geld hoef je het dus niet te laten. Na het scrubben doen verzorgingsproducten beter hun werk op je huid. Om het af te maken kan je dus daarna nog een bodylotion of iets dergelijks gebruiken zodat je huid zacht blijft. Ik ben erg tevreden over deze scrub en kan het ook zeker aanbevelen!

Algemene informatie

Merk: Etos
Product: Body Senses Shower Scrub Purifying
Verpakking: grote plastic tube
Inhoud: 200ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.etos.nl
Prijs: rond de 5 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterij Etos
Dit product wordt niet aangeboden via de webshop van Etos maar is wel gewoon in de winkel te verkrijgen.

Tot slot een foto van de ingrediënten:
 Bol.com heeft ook een mooi assortiment diverse scrubs en andere huidverzorgingsproducten!