vrijdag 11 januari 2013

Tommy Girl, een lekkere frisse eau de Cologne
Tommy Girl

Een verfrissende bloemige geur die frisheid combineert met ongekende sensualiteit.
Een bloemige, fruitige geur voor dames. Staat voor de jonge vrouw van nu: levenslustig, onafhankelijk en met een natuurlijke schoonheid.” Althans zo benoemen ze het luchtje op de site van Tommy Hilfiger. Wat vind ik daarvan? Dat kun je in dit artikel lezen. 


Wat zijn geurnoten?

 Eigenlijk had ik me hier nooit zo in verdiept. Maar ik kwam er achter dat dit toch best belangrijk is. Geurnoten zijn de geuren waaruit een parfum uit bestaan. Ze komen allemaal voor in het luchtje en komen na verloop van tijd allemaal voorbij.
Topnoten (ook wel Hoofdnoten of Bovennoten genoemd): Dit zijn de geuren waar je het parfum vaak op uitkiest. Echter deze geuren vervliegen als eerste en blijven dus niet lang hangen.
Hartnoten (ook wel Middennoten genoemd): Deze komen na een minuut of tien naar voren wanneer de topnoten grotendeels zijn verdwenen. Deze blijven wat langer hangen, zo ongeveer een tot twee uren.
Basisnoten (ook wel Grondnoten genoemd): Deze komen als laatste aan bod en blijven dus ook het langste hangen. Ze komen naar voren als de hartnoten zijn verdwenen. Ze zijn wel minder sterk aanwezig dan de hart- en topnoten.

Welke geurnoten heeft Tommy Girl?

Topnoten: Delicate appelbloesem, zwarte bessen en camellia
Hartnoten: Grapefruit, citrus, vermengd met een vleugje munt, kamperfoelie, viooltjes, jasmijn, Dakota lelie en Cherokee roos
Basisnoten: Warm sandelhout en cederhout, magnolia en jasmijn.

Hoe is de eau de cologne verpakt?

Het flesje zit verpakt in een klein rechthoekig wit doosje. Op de voorzijde staat in zilverkleurige letters Tommy Girl te lezen en ook het rood met wit en donkerblauwe Tommy Hilfiger logo staat prominent op de voorzijde.
Het doorzichtige flesje zelf is driehoekig van vorm en zo’n vijf cm hoog. De zilverkleurige verstuiver zit verborgen onder een flinke zilverkleurige plastic dop. De vloeistof in het flesje is geheel transparant.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een eau de cologne, een eau de toilette en een eau de parfum?

 Het verschil tussen deze drie varianten bestaat voornamelijk uit het percentage geurbestanddelen. Daarmee dus ook hoe zwaar de geur is en het gebruik ervan.
'''Eau de cologne''' heeft 2-3 procent geurbestanddelen en wordt gedurende de dag gebruikt op onder andere de huid, maar ook op een zakdoek of op het kussen.
Een '''eau de toilette''' bevat 5-10 procent geurbestanddelen en wordt veelvuldig gebruikt op de huid en het haar.
Een '''eau de parfum''' bevat 10-20 procent geurbestanddelen en wordt vooral gebruikt bij speciale gelegenheden of bezoek.
Eau de parfum is overigens niet hetzelfde als parfum. '''Parfum''' heeft namelijk een geurbestanddeel van 15-30 procent en wordt ook vaker gedruppeld en dus gebruikt zonder verstuiver.

Conclusie

Tommy Girl van Tommy Hilfiger is een lekker fris en licht geurtje. Het heeft wat zoete tinten maar het frisse vind ik toch meer overheersen. In mijn geval is dat alleen maar goed, want ik hou niet zo van erg zoete luchtjes. Soms lopen dames voorbij met een enorme, onzichtbare, roze, zoete walm met dwarrelende bloemetjes die nog uren blijft nawalmen nadat ze weer weg zijn. Daar hou ik niet van en dat heeft dit luchtje absoluut niet. Gewoon een licht zoete, maar frisse geur. Het vervliegt wel redelijk snel dus na een aantal uurtjes zal je het toch weer even moet opspuiten. Na een uur of vier is de geur nog maar minimaal aanwezig. Mocht je ook niet erg van enorm zoete geuren houden is Tommy Girl misschien wel iets voor jou. Vier sterren wat mij betreft.

Algemene informatie

Merk: Tommy Hilfiger
Product: Tommy Girl eau de cologne
Inhoud: 30ml
Prijs: 29 euro voor 30ml

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger is een bekende modeontwerper uit Amerika. Zijn eerste mannencollectie verscheen in 1984. Tegenwoordig vind je behalve kleding ook andere accessoires als bijvoorbeeld parfums van Tommy Hilfiger in de winkels.Koop Tommy Girl of andere parfums direct bij Bol.com!