vrijdag 14 december 2012

Handen als fluweel met Dove Supreme Luscious Velvet Beauty Cream Wash


Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Uitgedroogde handen weer als fluweel dankzij Dove Supreme Luscious Velvet Beauty Cream Wash. Maakt deze lekker geurende handzeep zijn belofte waar? In dit artikel kun je mijn ervaring met deze Dove handzeep lezen.


Over Dove

In 1957 is Dove begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft namelijk een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hierin onderscheidde Dove zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt.

Verpakking

De vloeibare zeep is verpakt in een stevig, wit plastic pompflesje welke zo‘n 20 cm hoog is en ongeveer 8 cm breed. Het pompje zelf is donkerroze van kleur. Het pompje is behoorlijk breed in vergelijking met andere pompzepen en voorzien van een uitsparing vlak boven de fles waar je je vingers onder kan zetten om het beter te gebruiken (zie foto). Op de voorzijde staat in grote donkerblauwe letters Dove te lezen met daaronder een gouden duifje. Daaronder staat onder meer vermeld dat de Supreme Luscious Velvet Beauty Cream Wash de geur van amber en oosterse bloemen heeft dat de zeep een kwart hydraterende crème bevat. Op de achterzijde staat vermeld dat deze cream wash je handen en gezicht een gevoel van luxe geeft elke keer dat je je wast. Net als fluweel. Ook de formulering van deze Dove handzeep is zo mild is dat je het zelfs voor je gezicht kan gebruiken. Wel moet je voorkomen dat het in je ogen komt en wanneer dit toch gebeurd goed uitspoelen met water. Ook in geval van een gevoelige huid kan je dit product gebruiken. Verder staan de ingrediënten vermeld, evenals de contactgegevens van de producent.














Kleur, geur en uiteindelijke effect

De zeep is een beetje lichtroze van kleur. Het heeft een erg zoete, bloemige geur. Na twee keer drukken op het pompje heb je ruim voldoende zeep om je handen te wassen. De zeep is wat dikker dan de gemiddelde handzeep. Toch schuimt het prima en werkt het pompje ook prima. Wanneer je je handen met deze zeep wast ruik je al snel de lekkere zoetige geur. Deze geur blijft ook nog even hangen nadat je je handen hebt gewassen. Het is echter niet storend aanwezig. Na het wassen voelen je handen inderdaad lekker zacht en verzorgd aan. Doordat je niet al teveel hoeft te gebruiken om je handen goed te wassen is deze handzeep redelijk zuinig. Je kunt met een fles dus bij normaal gebruik makkelijk een goede maand doen. Ook kan je met deze zeep je gezicht wassen. Dit heb ik echter nooit gedaan, aangezien ik daar andere producten voor heb. Het is volgens Dove wel mogelijk omdat het een erg milde zeep is.


Conclusie

Ik ben erg tevreden over deze handzeep. Het ruikt lekker en doet goed zijn werk. Je handen zijn na gebruik schoon en voelen zacht en verzorgd aan. Je hoeft er ook niet teveel van te gebruiken dus je kunt aardig lang met een fles doen. Ook oogt de verpakking redelijk chique dus het zal ook niet misstaan in de badkamer of op het aanrecht. Deze geur is naar mijn mening niet erg geschikt voor mannen omdat de geur toch wel behoorlijk vrouwelijk is. Een nadeel zou de prijs kunnen zijn aangezien er ook goedkopere handzepen op de markt zijn die wellicht net zo goed werken. Verder heeft deze zeep geen antibacteriële werking dus dat kan voor sommige mensen misschien ook een nadeel zijn. Al met al ben ik erg tevreden over deze handzeep en kan het dus ook zeker aanraden!

Overige informatie

Product: Dove Supreme Luscious Velvet Beauty Cream Wash
Verpakking: Plastic pompflesje
Inhoud: 250 ml
Houdbaarheid: tot 12 maanden na openen
Website: www.dove.com / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: varieert van 2,50 euro tot 3,50 euro

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Isopropyl Palmitate, Parfum, Acrylates Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer, PPG-12, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 16255, CI 74160.



Misschien ook interessant om te lezen:
Handen zo zacht als zijde met Dove Silk Glow Beauty Cream Wash vloeibare zeep
Dove Supreme Cream Oil Beauty Care Shower Floral Indulgence
Dove Cream Oil voedende douchecrème tegen een droge huid
Dove Go Fresh, Fresh Touch douchegel: een verfrissend begin van de dag






Bestel direct een van deze Dove producten bij Bol.com!