zaterdag 19 januari 2013

Verfrist je dag beginnen met deze lekkere Palmolive Thermal Beauty Soft douchegel

Ben je op zoek naar een lekkere, verfrissende douchegel?  Een douchegel die jouw huid zachter maakt en goed verzorgt? Probeer dan eens Palmolive Thermal Beauty Soft. In deze review mijn ervaring met deze douchegel.

Palmolive Thermal Beauty Soft

Hoe is Palmolive Thermal Beauty Soft verpakt?

De douchegel is verpakt in een plastic fles welke qua vorm wel iets wegheeft van een visje. De fles is erg handzaam vormgegeven zoals je ook kunt zien op de foto’s. De fles is verder op de dop na doorzichtig zodat je precies kunt zien hoeveel douchegel er nog in zit. Op de voorzijde staat natuurlijk het Palmolive logo afgebeeld met daaronder in wit de tekst Thermal, Beauty Soft. Verder staat er in kleine witte letters in zowel Frans als Nederlands te lezen dat je te maken hebt met douchegel en dat er zoete sinaasappelolie en duindoornextract in is verwerkt. Op de achterzijde zit een goudkleurige sticker met daarop in rode letters een korte uitleg over de douchegel. Ook kun je daar de ingrediënten en gegevens van de producent terugvinden. De dop is zoals eerder vermeld niet doorzichtig maar wit/parelmoer van kleur. Het klepje van de goedsluitende klikdop is zalmkleurig met eveneens een parelmoerglans.

Hoe ziet de douchegel er uit, wat is de geur en wat is het uiteindelijke effect?

De Beauty Soft douchegel is zalmkleurig en je ziet ook duidelijk een parelmoerglans erin verwerkt. De geur van de zoete sinaasappelolie komt je al snel tegemoet zodra je het klepje opent. Deze is in eerste instantie behoorlijk aanwezig en doet mij persoonlijk erg denken aan de geur van sinaasappel Fruitella’s. Wees echter niet bang dat deze geur vreselijk blijft hangen na het douchen, want dat is niet het geval. Zodra je het over je lichaam verdeelt zwakt de geur iets af naar een meer acceptabel niveau. Je ruikt dus gelukkig niet als een Fruitella na het douchen. Het is een erg lekkere zoete maar toch frisse geur voor een douchegel. De gel schuimt erg goed. Je hebt dus niet veel nodig om je mee te wassen en kan daardoor ook best lang met een fles doen. Al ligt dat natuurlijk ook aan wat je zelf een prettige hoeveelheid schuim vindt. Na het douchen ruik je de douchegel nog wel iets op je huid, maar het is zeker niet duidelijk of overheersend aanwezig. Je merkt al snel dat deze gel de huid lekker zacht achterlaat. Verder reinigt deze douchegel erg goed zoals je in mijn ogen ook wel mag verwachten van een douchegel.

Mijn conclusie over Palmolive Thermal Beauty Soft

Ik ben erg tevreden over deze douchegel van Palmolive. Het heeft een lekker zoete, frisse geur die ervoor zorgt dat je met een verfrist gevoel je dag begint. De geur is na het douchen niet te overheersend aanwezig. De gel is makkelijk over de huid te verdelen en schuimt erg goed. Hierdoor kan je dus ook lang met een fles doen. Al is dit wel afhankelijk van hoeveel schuim je zelf wenst natuurlijk. De fles is mooi en handzaam vormgegeven zodat deze niet misstaat in de badkamer. De klikdop sluit goed af en is ook prima met een simpele beweging te openen. Verder verzorgt het de huid goed en is het duidelijk te merken dat je huid zachter is na gebruik van deze douchegel. Ik heb dan ook geen nadelen aan deze douchegel kunnen ontdekken en daarom van mij ook 4 verdiende sterren voor de Palmolive Thermal Beauty Soft douchegel.

Algemene informatie

Product: Palmolive Thermal Beauty Soft
Lijn: Thermal
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 250 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.palmolive.eu.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: 2,15 euro

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden: Aqua, Sodium C12-13 Pareth Sulfate (A*), Sodium Laureth Sulfate (B*), Cocamidopropyl Betaine, Sodium Sulfate, Parfum, Sales, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, Polyquaternium-7, Citric Acid, Poloxamer 124, Laureth-4, Tetrasodium EDTA, Benzophenone-4, Hippophae Rhamnoides Oil, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, CI 16255, CI 47005.
Omdat ik nog nooit van het op de verpakking te lezen duindoornextract had gehoord heb ik er toch even bijgezocht wat het is en wat het doet voor je huid:
Duindoornextract (oftewel Hippophae Rhamnoides Oil zoals ook bij de ingrediënten te lezen,) is afkomstig van de pitjes en het vruchtvlees van de duindoornbes. Het bevat veel vitamine C en essentiële vetzuren. Verder stimuleert het de vernieuwing van de huid, verbetert de spankracht en elasticiteit en regelt het vet- en vochtgehalte van de huid.

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland: het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.




Ook Palmolive Thermal Beauty Soft is te koop bij Bol.com!