zaterdag 12 januari 2013

Dove Supreme Cream Oil Beauty Care Shower Floral Indulgence


Tijdens het shoppen kwam ik bij het Kruidvat een aanbieding tegen van twee plus twee gratis bij de Dove producten. Ik had deze variant al eens eerder zien staan, maar toen niet meegenomen. Met deze aanbieding besloot ik het wel mee te nemen en eens te kijken of de toegevoegde olie in Dove Supreme Cream Oil Beauty Care Shower Floral Indulgence nou echt een verschil maakte. Mijn huid is erg droog in de winter dus een mooi moment om uit te proberen. Mijn bevindingen kan je lezen in dit artikel.

Dove Supreme Cream Oil Beauty Care Shower - Flower Indulgence

Droge huid


Het hebben van een droge huid is erg vervelend. Een droge huid kan meerdere redenen hebben. Je kan een allergie hebben, maar het kan ook een erfelijke aandoening zijn. Jouw omgeving heeft ook een behoorlijke impact op je huid. Zeker in de wintermaanden wanneer het buiten koud en guur is en binnen de verwarming weer hoger gaat hebben veel mensen regelmatig last van een droge huid. Wanneer de lucht erg droog is zoals in de winter verdwijnt er meer vocht uit je huid. Ook veelvuldig wassen met zeep onttrekt veel vocht. Bij het wassen met zeep verwijder je ook de natuurlijke bescherming van de huid waardoor deze nog gevoeliger wordt voor vochtverlies. Wanneer jouw huid te weinig vocht heeft wordt deze rood, strak, ruw en kan deze zelfs barstjes gaan vertonen. Om je huid te herstellen moet je het vochtniveau weer herstellen door het gebruik van een hydraterende crèmes of lotions. De toegevoegde ingrediënten bij deze crèmes en lotions zorgen ervoor dat de huid weer hersteld en dat de verloren lipiden weer aangevuld worden. Dit vormt dan weer een buffer tegen de droge lucht, sluit het vocht in de cellen en voorkomen verder vochtverlies. Wanneer je snel last hebt van een droge huid zal je dit soort producten dus met enige regelmaat moeten gebruiken om er echt vanaf te komen.

Hoe is de douchecrème verpakt?

De douchecrème is verpakt in een grote wit plastic fles van ongeveer 20 cm hoog en ongeveer 5 cm breed. De fles is ongeveer 3 cm dik aan de onderzijde en 2 cm aan de bovenzijde. De fles loopt van smal en wit boven naar wat breder aan de onderkant. Aan de bovenzijde zit een goed sluitende klikdop waarvan het klepje paars van kleur is. Op de voorzijde staat in grote blauwe letters Dove geschreven met daaronder het herkenbare gouden duifje. Daaronder is te zien dat het om de Supreme Cream Oil Floral Indulgence variant gaat en dat het een douchecrème met olie is. Verder is te lezen dat je de geur van waterlelie en roze pioen kunt verwachten. Op de achterzijde valt te lezen dat het een unieke combinatie is van crème en olie met een subtiele romantische geur en dat het uitzonderlijk hydraterend is. Pure verwennerij op ieder stukje van je huid. Ook staan daar de ingrediënten vermeld evenals de contactgegevens van de producent

Kleur, geur en uiteindelijke effect.

De douchecrème en olie is heel licht roze van kleur. Het ruikt behoorlijk zoet en bloemig. Als je aan de fles ruikt misschien zelfs iets te zoet naar mijn smaak. Toch als je het aanbrengt is het niet zo dat je het er meteen weer af wilt spoelen. Het ruikt dan iets minder sterk en best lekker. De crème voelt inderdaad iets vettiger aan op je huid dan een gewone douchecrème. Toch als het eenmaal is afgespoeld voelt het niet vettig meer. Je huid voelt inderdaad gehydrateerd, maar naar mijn mening niet meer dan wat ik van andere douchegels of douchecrèmes van Dove gewend ben.

Conclusie

De belofte van een zachte en gladde huid komt deze Dove Supreme Cream Oil Beauty Care Shower Floral Indulgence zeker na. Mijn huid is goed gehydrateerd en dat is vrijwel direct na het douchen te merken. Je huid is schoon, zacht en verzorgd en de warme, zoete geur geeft mij ook meteen een echt verzorgd gevoel. De geur van de douchecrème blijft na het douchen nog even op de huid en in de badkamer hangen maar na een tijdje (uurtje ofzo) is de geur niet meer echt waar te nemen op je huid. De enige nadelen die ik kan vinden zitten eigenlijk meer in de prijs en in de verpakking dan in het product zelf. De volledig gladde fles kan nogal eens uit je handen glibberen onder de douche. Ook vind ik het een nadeel dat de fles niet transparant is, waardoor je niet goed kan zien hoeveel product er nog in zit. Omdat het een erg lekker ruikende en merkbaar verzorgende douchecrème is, is deze 4 sterren zeker waard en kan ik hem van harte aanbevelen aan mensen die een redelijk snel droge huid hebben of zoeken naar een zachtere douchegel die de huid niet uitdroogt. Toch zou je in dat geval voor andere douchecrèmes van Dove kunnen kiezen aangezien de toegevoegde olie niet merkbaar extra hydrateert ten opzichte van de andere cremes.

Algemene informatie

Merk: Dove
Product: Supreme Cream Oil Beauty Care Shower - Floral Indulgence

Verpakking: plastic fles
Huidtype: alle
Inhoud: 250 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.dove.com
Prijs: rond 4 euro
Verkrijgbaarheid: Supermarkten als Albert Heijn, Plus, C1000, drogisterijen als Kruidvat, Etos, Trekpleister

Over Dove

Dove is in 1957 begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft namelijk een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hierin onderscheidde Dove zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt.


Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Dimethiconol, Cocamidopropyl Betaine, Lauric Acid, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Petrolatum, Cocamide MEA, Parfum, Glycerin, Sorbitol, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Propylene Glycol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, TEA-DodecylbenzeneSulfonate, Disodium EDTA, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, CI 14700, CI 77891.




Misschien ook interessant om te lezen:
Handen zo zacht als zijde met Dove Silk Glow Beauty Cream Wash vloeibare zeep
Dove Cream Oil voedende douchecrème tegen een droge huid
Dove Go Fresh, Fresh Touch douchegel: een verfrissend begin van de dag
Handen als fluweel met Dove Supreme Luscious Velvet Beauty Cream Wash




Koop Dove verzorgingsproducten direct bij Bol.com!