dinsdag 15 januari 2013

Een lekker fris begin van je dag met deze Energy Fresh Deospray van Nivea


Tijdens het boodschappen doen kwam ik deze deospray tegen. Aangezien de deodorant spuitbus er erg fris uitziet door de mintgroene kleur besloot ik deze mee te nemen en te proberen. Dit is mij uitstekend bevallen en vandaar dus deze review over de Nivea Energy Fresh Deospray. Ter info voor de mensen die een deospray niet kunnen verdragen: van Nivea Energy Fresh is ook een roll-on te koop.
Nivea Energy Fresh
Nivea Energy Fresh

Het uiterlijk van de deodorant spray en de beloftes van de fabrikant

Deze deodorant is verpakt in een metalen spuitbusje van ongeveer 18 cm hoog, inclusief dop. Het spuitbusje is mintgroen van kleur en loopt van donker mintgroen aan de onderkant naar licht mintgroen aan de bovenkant. Het oogt een beetje metallic-achtig. De afneembare plastic dop is eveneens mintgroen van kleur maar dan doorzichtig. Het spuitstuk is licht mintgroen en de knop om te sprayen is donkerder van kleur.
Op de voorkant van het spuitbusje staat in het voor Nivea kenmerkende marineblauwe vlakje in witte letters Nivea Deodorant geschreven. Energy Fresh staat daaronder geschreven in mintgroen en blauw. Verder wordt er op de voorzijde vermeld dat deze deodorant 24 uur milde verzorging biedt en dat het een energieke frisheid geeft. Ook wordt vermeld dat er 0% alcohol in zit, het een anti-transpirant is en dat de geur citroengras is.
Op de achterzijde van het spuitbusje wordt vermeld dat je het product goed moet schudden voor gebruik. Tevens staat er beschreven dat je de spray op een afstand van 15 cm. van de oksel moet houden wanneer je dit gebruikt en dat je het niet moet gebruiken op een beschadigde of geïrriteerde huid.

De producent verklaart tevens dat:
  • het product 24 uur effectief transpiratie-regulerend werkt
  • er citroengras is toegevoegd voor energieke frisheid
  • er advocado extract is toegevoegd voor een optimaal verzorgend gevoel
  • het product geen alcohol bevat
  • de huidverdraagzaamheid dermatologisch is bewezen

Verder staan er op de verpakking enkele waarschuwingen omtrent de spuitbus, zoals niet spuiten in de richting van een vlam, niet doorboren e.d. Dit alles is zowel Nederlands- als Franstalig beschreven. Ook staan de gegevens van de producent vermeld en natuurlijk de ingrediënten. Mocht je graag de ingrediënten willen weten dan kan je onder mijn conclusie van dit product kijken, daar heb ik de ingrediënten vermeld.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een deodorant en een anti-transpirant?

Een anti-transpirant wordt in Nederland en België ook verkocht als deodorant. In de meeste landen wordt er onderscheidt gemaakt tussen een anti-transpirant en een deodorant maar hier dus niet. Een deodorant is een product is dat het zweten wel iets verhinderd maar de nadruk ligt meer op het verdoezelen en het wijzigen van de geur. Een anti-transpirant is een middel dat het zweten verhindert waardoor er minder zweet in de oksel komt en er dus ook minder geur ontstaat. 

Geur, kleur en uiteindelijke effect

Deze deospray heeft een lekkere frisse citroenachtige geur. De geur is aanwezig, maar niet overheersend. Je kan dus gewoon een parfum erbij gebruiken. Na gebruik van deze spray voel je je lekker schoon en fris. De spray is kleurloos en laat ook geen witte substantie achter op je oksels of witte strepen op de kleding. Dit vind ik belangrijk aangezien ik veel donkere kleding draag. Aangezien er geen alcohol in zit kan je deze spray ook gebruiken na het ontharen. Het prikt of brandt helemaal niet. De frisse geur blijft ook lang aanwezig. Wanneer ik ’s avonds naar bed ga ruik je het nog, al is het natuurlijk dan wel wat minder. De spray is transpiratieregulerend en dat merk je goed. Vaak is het met deo’s die dat beloven niet echt te merken en loop je na een paar uur, of na inspanning toch weer met natte oksels. Deze spray doet wat het belooft en je oksels blijven de hele dag droog. Ook bij inspanning. De huid voelt ook zacht en verzorgd aan. Energy Fresh vind ik een naam die goed bij de deospray past. Het is een energieke frisse geur die de hele dag aanhoudt en transpiratie wordt voorkomen waardoor je je ook fris voelt.

Conclusie

Ik vind dit een erg fijne deodorant. Hij ruikt erg lekker en doet wat de producent belooft. Het voorkomt transpiratie en geeft een fris gevoel. De spuitbus heeft een afneembare plastic dop wat wel een nadeel kan zijn aangezien je deze dus kwijt kan raken. De metalen spuitbus is van een dun metaal waardoor als de bus valt er wel wat deukjes in kunnen ontstaan. Dit is de eerste deospray waarbij ik er zeker van kan zijn dat ik de hele dag fris ruik en geen last zal hebben van transpiratie of transpiratieluchtjes en/of witte strepen. Van mij krijgt deze deospray dus 5 verdiende sterren!

Algemene informatie

Product: Nivea Energy Fresh Deospray
Verpakking: metalen spuitbus
Inhoud: 150 ml
Prijs: ongeveer 3,00 euro tot ongeveer 4,50 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops

Nivea

Nivea is onderdeel van Beiersdorf A.G. Dit is een multinational die gevestigd is in Hamburg, Duitsland. Zij produceren producten voor persoonlijke verzorging. De merken die Beiersdorf A.G. op de markt brengt zijn o.a. 8X4, Hansaplast, Labello en Nivea.
Beiersdorf A.G. is opgericht in 1882 door de apotheker P.C. Beiersdorf, nadat hij een nieuwe methode om pleisters te maken had ontwikkeld. In 1911 bracht de inmiddels nieuwe eigenaar O. Troplowitz de eerste hydraterende crème op de markt onder de naam Nivea. Nivea produceert inmiddels meer dan 500 verschillende producten wereldwijd voor persoonlijke verzorging. Nivea ontwikkelt onder meer producten voor haarverzorging, badproducten, gezichtsverzorging en handverzorging. Pas in 1991 begon Nivea met een eigen deodorantlijn. Relatief kort nog dus, maar ze hebben wel al bijna 100 jaar ervaring met het maken van diverse andere verzorgingsproducten.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden: Butane, Isobutane, Propane, Cyclomethicone, Aluminum Chlorohydrate, Tocopheryl, Butyloctanoic Acid, Persea Gratissima, Propylene Glycol, Cymbopogon Schoenanthus, Limolene, Acetate, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone, Octyldodecanol, Citral, Parfum.



Ook deodorant kan je gewoon bij Bol.com kopen!