maandag 7 januari 2013

Dove Natural Touch Dead Sea Minerals



In dit artikel mijn ervaring met de Natural Touch Dead Sea Minerals deodorant van Dove. Wat is het effect van de Dode Zee Mineralen? Hoe is de geur van de deodorant? En wat is het effect van deze deospray van Dove?

Dove Natural Touch Dead Sea Minerals Deodorant
Dove Natural Touch Dead Sea Minerals


Dead Sea Minerals (Dode Zee mineralen)

De heilzame werking van mineralen uit de Dode Zee zijn al duizenden jaren bekend. Salomon, David en de koningin van Sheba hebben zelfs kuurpaleizen op de oevers gesticht. Veel mensen met huid- en gewrichtsproblemen zoeken ook vandaag de dag verlichting in de Dode Zee. Zij bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. Deze concentratie is zeven keer sterker dan in andere zeeën en oceanen. Ook is het gehalte van kalium en magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen van de Dode Zee. Een bad in de mineralen werkt ontspannend en kalmeert zenuwen. De vochthuishouding in de huidcellen wordt verbetert zodat de huid gladder aanvoelt. Ook verlicht een bad de klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen, vermindert oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel. Een groot aantal van de Dode Zee Mineralen komen overeen met mineralen die in onze huid aanwezig zijn en ondersteunen op een natuurlijke manier het functioneren van de huidcellen.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een deodorant en een anti-perspirant (Engels voor anti-transpirant)?

Een anti-perspirant wordt in Nederland en België ook verkocht als deodorant. In de meeste landen wordt er onderscheidt gemaakt tussen een anti-perspirant en een deodorant maar hier dus niet. Een deodorant is een product is dat het zweten wel iets verhinderd maar de nadruk ligt meer op het verdoezelen en het wijzigen van de geur. Een anti-perspirant is een middel dat het zweten verhindert waardoor er minder zweet in de oksel komt en er dus ook minder geur ontstaat. Anti-perspirant heeft vaak aluminium als ingrediënt. De geruchten dat dit ingrediënt tot borstkanker zou kunnen leiden zijn ongegrond. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit niet het geval is.


Hoe is de deodorant verpakt?

De deodorant is verpakt in een wit metalen spuitbusje van ongeveer 20 cm hoog en ongeveer 4 cm breed. Op de voorzijde staat in grote blauwe letters Dove geschreven met daaronder het herkenbare duifje. Daaronder is te zien dat het om de anti-perspirant deodorant gaat van de Natural Touch lijn. Verder zijn er wat zoutkorrels afgebeeld in wat water. De producent belooft dat deze anti-perspirant deodorant 48 uur bescherming biedt. Ook staan daar de ingrediënten op de achterzijde vermeld en de contactgegevens van de producent. Verder staan daar ook de algemene waarschuwingen beschreven zoals het niet doorboren van de spuitbus en het feit dat de deodorant zeer licht ontvlambaar is.

Hoe ruikt deze deodorant en wat is het effect er van?

Deze deodorant heeft een lekkere subtiel frisse geur. Ik herken er niet echt iets in. Het is in ieder geval zeker niet bloemig. Als ik het echt een richting moet geven zou ik zeggen dat het licht citrusvruchtachtig ruikt. Aangezien er geen alcohol in zit kan je deze spray ook gebruiken na het ontharen. Het prikt of brandt helemaal niet. De frisse geur blijft lang aanwezig. Wanneer ik ’s avonds naar bed ga ruik ik het nog, al is het natuurlijk dan wel wat minder. De spray is transpiratieregulerend en dat merk je goed. Vaak is het met deodorants die dat beloven niet echt te merken en loop je na een paar uur, of na inspanning toch weer met natte oksels. Deze spray doet wat het belooft en je oksels blijven de hele dag droog. Ook bij inspanning. De huid voelt ook zacht en verzorgd aan.

Mijn conclusie over Dove Natural Touch Dead Sea Minerals

Het is een erg lekker fris ruikende deodorant die doet wat het belooft. De afneembare plastic dop kan een nadeel zijn. Je kan deze natuurlijk kwijtraken maar ook is deze door zijn vorm met vochtige handen lastig te verwijderen. Aangezien er geen alcohol is toegevoegd aan deze spray kan je deze prima gebruiken na het ontharen. Het irriteert niet. De producent belooft zeker 48 uur bescherming. Of deze gehaald wordt kan ik niet echt zeggen. Het houdt zeker lang! De 24 uur redt deze anti-perspirant zonder problemen. De geur wordt na verloop van tijd wel iets minder, maar de bescherming blijft. Je moet bij deze deodorant wel een beetje oppassen voor witte strepen in je zwarte kleding, wat dan wel weer een minpuntje is.

Overige informatie

Product: Dove Natural Touch Dead Sea Minerals
Verpakking: Metalen spuitbus (ook in roller verkrijgbaar)
Inhoud: 150 ml
Website: www.dove.com / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: rond 2,15 euro

Over Dove

Dove is in 1957 begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hier speelde Dove op in en onderscheidde zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt.

Ingrediënten

Butane, Isobutane, Propane, Aluminum Chlorohydrate, PPG-14 Butyl Ether, Cyclopentasiloxane, Parfum, Disteardimonium Hectorite, Helianthus Annuus Seed Oil, C12-15 Alkyl Benzoate, Octyldodecanol, BHT, Dimethiconol, Propylene Carbonate, PEG-4, Maris Sal, Citric Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.





Koop deze en andere verzorgingsproducten direct bij Bol.com!