dinsdag 26 februari 2013

Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling:

Iedereen heeft wel eens droog en statisch haar. Erg vervelend en het zorgt ook al snel voor klitten in je haar. Wat kan je er aan doen? Onder andere een voedende shampoo, crèmespoeling of conditioner gebruiken. In dit artikel mijn ervaring met Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling.


Palmolive Basics Voedende Cremespoeling

Algemene informatie 

Merk: Palmolive
Product: Basics Voedende Crèmespoeling
Fabrikant: Colgate-Palmolive
Geschikt voor: normaal - droog haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 400 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.colgate.nl
Prijs: rond de 2,50 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Palmolive

In 1920 wordt de verkoop van de toen al beroemde Palmolive toiletzeep van het Amerikaanse The Palmolive Company in gang gezet. Later werd het assortiment nog uitgebreid met onder meer Palmolive Shampoopoeder en Palmolive Scheercrème. De verkoop van de producten liep zo goed dat het bedrijf in 1924 een eigen maatschappij voor Nederland opricht, Nederlandse Palmolive. Deze importeerde haar producten uit de Verenigde Staten. In 1928 fuseert Palmolive met Colgate, wat resulteerde in een forse uitbreiding van producten en een aanzienlijke omzetvergroting voor de Nederlandse divisie. Zoals in Amerika was ook het thema in Nederland het behouden van een jonge huid door toevoeging van olijfolie in de zeep. Sinds 1989 is de bedrijfsnaam veranderd in Colgate-Palmolive Nederland B.V. Echter op de shampoos en andere producten van Palmolive staat nog steeds enkel Palmolive op de voorkant. De naam Colgate-Palmolive vind je enkel terug op de achterzijde bij de gegevens van de producent.

Palmolive Basics lijn

De Palmolive Basics lijn bestaat al sinds de jaren ‘60 en behoort in Nederland al tijden tot de top 3 van de meest gebruikte shampoos. De fles is ook erg herkenbaar aangezien deze in die tijd weinig is veranderd. De shampoo’s zelf maken echter wel continu ontwikkelingen door en worden elke keer ook vernieuwd en verbeterd. Ik kan me nog heugen dat ik als kleine meid ook al deze shampoo in mijn handen kreeg gedrukt van mijn moeder. In de Basics lijn zijn vijf verschillende shampoo’s te verkrijgen: Elke Dag Shampoo, Vitaliteit Shampoo, Anti-Roos Shampoo, Glans Shampoo en Volume Shampoo. Verder zijn er in de Basics lijn nog twee conditioners te verkrijgen: Anti-Klit Spoeling voor alle haartypes en de Voedende Crèmespoeling voor normaal tot droog haar.




Hoe is Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling verpakt?

De crèmespoeling is verpakt in een lichtroze plastic fles. De fles loopt van breed aan de onderkant naar smal aan de bovenkant met aan de zijkanten wat duikjes waar heel handig precies je vingers en duim in vallen. Aan de bovenzijde zit een eveneens lichtroze draaidop. Aan de voorzijde zie je in een groen vak in witte letters Palmolive geschreven. Daaronder met groene letters Basics. Verder staat er nog in donkerroze letters geschreven dat het hier de voedende crèmespoeling met crème en vitaminen betreft en dat de crèmespoeling geschikt is voor normaal en droog haar. Op de achterzijde vind je wat informatie over deze crèmespoeling, informatie over de producent en natuurlijk de ingrediënten.

Palmolive Basics Voedende CremespoelingHoe ziet de crèmespoeling er uit en hoe ruikt het?

De crèmespoeling is egaalwit van kleur. De crèmespoeling heeft een lekkere zoete geur. Het ruikt een beetje naar zoete perziken. Deze spoeling dien je te gebruiken nadat je het haar hebt gewassen. In het natte haar kan je dan de crèmespoeling verdelen, even laten inwerken en vervolgens weer goed uitspoelen met lauw water.



Wat is het uiteindelijke effect van Palmolive Basics Voedende Crèmespoeling?

Al tijdens het uitspoelen merk je dat je haar zachter is geworden. Ook is je haar merkbaar beter gehydrateerd. Zodra je haar gedroogd is, is dit ook goed te merken. Je kunt je haar dan ook makkelijker kammen en het valt wat soepeler. Als je haar voorheen erg dof was zal je ook zien dat het wat meer glansheeft en ook is je haar minder statisch.

Ingrediënten

Aqua, Behentrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Isopropyl Alcohol, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, PEG-8 Glyceryl Laurate, Tocopherol, Linoleic Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Retinyl Palmitate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool.

Conclusie

Na het gebruiken van deze crèmespoeling is je haar duidelijk beter doorkambaar en zachter. Je haar is dus beter gehydrateerd en oogt ook glanzender en gezonder. Ook helpt deze crèmespoeling wanneer je haar statisch is. Droog haar is namelijk sneller statisch dan goed gehydrateerd haar. Bij regelmatig gebruik van deze crèmespoeling zal je haar dus ook minder statisch zijn. De verpakking vind ik wat onhandig omdat deze een losse dop heeft. Wanneer je deze eraf draait en de crèmespoeling in je handpalm doet, is het dus nogal een gestuntel om de dop er weer op te draaien. Gelukkig heeft Palmolive bij de nieuwe Naturals lijn andere verpakkingen die beter te hanteren zijn en ook met een hand zijn te sluiten. Helaas is dat bij de Basics lijn nog niet het geval. Dit is echter wel het enige nadeel wat ik kan ontdekken aan deze crèmespoeling. Het doet verder goed zijn werk en je haar is duidelijk minder droog en minder onhandelbaar na gebruik. Uiteindelijk kom ik dan ondanks de minder prettige verpakking uit op een goede 4 sterren voor deze betaalbare crèmespoeling.




Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten