donderdag 28 maart 2013

Nivea Volume Sensation: geeft het echt sensationeel volume aan je haar?

Ook al heb ik geen dun of fijn haar, meer volume in mijn haar is altijd welkom. Op mijn speurtocht naar het beste product voor een volle bos haar kwam ik Nivea Volume Sensation tegen. Lees in dit artikel wat mijn ervaring met deze volumeshampoo is!

Nivea Volume Sensation Shampoo

Algemene informatie 

Product: Nivea Volume Sensation Volume Shampoo
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 250 ml
Website: www.nivea.nl
Prijs: ongeveer 3,29 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops

Nivea

Nivea is onderdeel van Beiersdorf A.G. Dit is een multinational die gevestigd is in Hamburg, Duitsland. Zij produceren producten voor persoonlijke verzorging. De merken die Beiersdorf A.G. op de markt brengt zijn o.a. 8X4, Hansaplast, Labello en Nivea.
Beiersdorf A.G. is opgericht in 1882 door de apotheker P.C. Beiersdorf, nadat hij een nieuwe methode om pleisters te maken had ontwikkeld. In 1911 bracht de inmiddels nieuwe eigenaar O. Troplowitz de eerste hydraterende crème op de markt onder de naam Nivea. Nivea produceert inmiddels meer dan 500 verschillende producten wereldwijd voor persoonlijke verzorging. Nivea ontwikkelt onder meer producten voor haarverzorging, badproducten, gezichtsverzorging en handverzorging. Pas in 1991 begon Nivea met een eigen deodorantlijn. Relatief kort nog dus, maar ze hebben wel al bijna 100 jaar ervaring met het maken van diverse andere verzorgingsproducten.

Nivea Volume Sensation Shampoo

Hoe is de Volume Sensation Shampoo verpakt?

De Volume Shampoo is verpakt in een lichtblauwe plastic fles met een platte donkerblauwe klepdop.
Op de voorkant van de fles staat in het voor Nivea kenmerkende marineblauwe vlakje in witte letters Nivea geschreven. Daaronder zie je staan dat de shampoo een nieuwe formule bevat. In groenig blauwe letters staat beschreven dat we met de Volume Sensation variant te maken hebben. Onderaan de verpakking staat te lezen dat aan deze shampoo bamboe extract en vloeibare keratine is toegevoegd. Tot slot is te zien dat deze variant geschikt is voor Fijn of Plat haar.

Op de achterzijde van het flesje staat beschreven dat je met deze shampoo zichtbaar meer volume kunt creëren. De fabrikant belooft verder dat de shampoo jouw haar versterkt vanaf de wortels, je haar op milde wijze verzorgt en dat de shampoo volume toe voegt aan je haar zonder het haar te verzwaren. Dit alles is zowel Nederlands- als Franstalig beschreven. Ten slotte staan de gegevens van de producent vermeld en natuurlijk de ingrediënten.

Hoe ziet de Nivea Volume Sensation Shampoo er uit en hoe ruikt het? 

De Nivea Volume Sensation shampoo is transparant en ruikt lekker fris. Het heeft een licht zoetje maar de geur doet verder redelijk aan die van citrusvruchten denken. Echt een duidelijke geur kan ik er niet uithalen. Ook nadat je haar droog is, is de frisse geur nog lichtjes in het haar aanwezig. Het is makkelijk te doseren en door het haar te verdelen. Ook schuimt de shampoo snel en goed zodat je het makkelijk door je haar kan verdelen.




Wat is het effect van de volume shampoo?

Meer volume, dat willen we zien! Maar zie je dat ook? Ik moet zeggen dat ik geen dramatische effecten kan bespeuren. Het lijkt wel iets meer volume te hebben, maar ik heb niet spontaan het gevoel dat mijn haar danst van volume na gebruik van deze Nivea shampoo. Een voordeel ten opzichte van de volume variant van Andrélon is dat de Nivea volume shampoo je haar niet stugger maakt. Het blijft gewoon lekker glad en soepel. Na wat langer en regelmatiger gebruik met deze shampoo merk je wel dat het effect ook groter wordt. Wil je dus meer volume in je haar dan zal je deze shampoo met regelmaat moeten gebruiken en eventueel ook andere producten uit de volume sensation lijn moeten gebruiken. Dit laatste heb ik niet gedaan, ik heb enkel de shampoo getest.

Welke ingrediënten zitten er in Volume Sensation Shampoo?

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Hydrolyzed Keratin, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Propylene Glycol, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Citronellol, Parfum.

Conclusie

Nivea Volume Sensation is een lekkere frisse shampoo met een licht zoetige tint. Een dramatisch effect qua volume hoef je niet te verwachten. Bij regelmatig gebruik kan je wel wat meer volume bespeuren. Het maakt je haar niet stug in tegenstelling tot volume shampoo’s van andere merken. Het haar blijft gewoon zacht en soepel. Wanneer je deze shampoo regelmatig gebruikt en daarbij de andere producten uit de Volume Sensation-lijn gebruikt kan je wel een wat groter effect creëren. Ook al sla ik niet achterover van het enorme volume, ik ben toch erg tevreden over deze lekker ruikende shampoo.


Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten