dinsdag 15 januari 2013

Goed gehydrateerde huid dankzij Oil of Olaz Classic Care Double Action Day Cream


Ik ben al jaren erg tevreden over deze dagcrème van Oil of Olaz. Classic Care Double Action Day Cream hydrateert goed, ruikt lekker en trekt snel in. Na zo’n ervaring met het product werd het wel eens tijd voor een review.


Oil of Olaz Classic lijn
De Oil of Olaz Double Action Day Cream is onderdeel van de Classic lijn van Oil of Olaz. Deze lijn is te herkennen aan de bekende lichtroze potjes en tubes met de zwarte dop. In deze lijn zijn de volgende producten te koop: Beauty Fluid, Classic Care Double Action Day Cream, Double Action Day Cream Gevoelige Huid en Classic Care Double Action Night Cream.
Deze review gaat over de Classic Care Double Action Day Cream. 

Oil of Olaz Double Action Day Cream

Deze crème is zoals de naam al zegt voor gebruik overdag. Het is een vochtinbrengende crème die je huid tevens beschermd tegen invloeden van buitenaf. Je huid wordt beschermd tegen bijvoorbeeld de kou maar ook tegen de zon dankzij de UV beschermingsfactor SPF 6. Verder is deze crème pH-neutraal en logischerwijs ook dermatologisch getest

Hoe is de dagcreme verpakt?

De crème zit in een rond glazen potje met daarop een zwarte draaideksel. Het glas is gematteerd en doorzichtig. Verder is het glas best dik waardoor het tegen een stootje kan. Het glazen potje oogt lichtroze maar dat komt doordat de crème die erin zit lichtroze is. Op de voorkant staat de naam van de crème en voor welke huid deze geschikt is.
Op de achterzijde staat de gebruiksaanwijzing in het Nederlands en in het Frans. Tevens staan de gegevens van de producent vermeld en de inhoud en houdbaarheid van de crème. De inhoud is in mijn geval 50 ml en dit is na openen 12 maanden houdbaar. Het glazen potje zit verpakt in een klein doosje. Op het doosje staan de ingrediënten van de crème vermeld. Onderaan deze review heb ik voor de liefhebbers de ingrediënten op een rijtje gezet.





Hoe moet je de Oil of Olaz crème gebruiken, hoe ruikt het en wat is het uiteindelijke effect?

Zoals op de achterzijde van het potje vermeld staat moet je de crème gelijkmatig aanbrengen op gezicht en hals. Zelf doe ik dit meestal wanneer ik onder de douche vandaan kom aangezien mijn huid dan wat trekkerig is. De crème ruikt heel lekker. Het is een lekkere frisse, zoetige geur die aanwezig is, maar niet overheerst. De crème is zoals eerder vermeld lichtroze van kleur. De crème is wat aan de dikke kant en heeft qua dikte misschien wat weg van een zalfachtige substantie. Aangezien de crème goed uitsmeert heb je er maar weinig van nodig. Je kan dus zeker een paar maanden vooruit met het potje van 50 ml. Verder trekt de crème snel in en merk je direct dat het goed hydrateert. Zodra je het erop smeert trekt de huid niet meer en dit gevoel blijft ook de gehele dag. Deze crème laat ook geen vettig laagje achter waardoor de huid goed kan blijven ademen en niet plakkerig aanvoelt. 

Conclusie

Ik vind deze crème erg prettig in gebruik omdat het erg snel intrekt en je er geen plakkerig gevoel aan overhoudt. Je merkt qua hydratie erg snel resultaat. Wat de bescherming betreft kan ik melden dat het wel degelijk tegen de kou helpt, aangezien je geen droge of schrale plekken in je gezicht krijgt. Verdere beschermende invloeden zijn zelf wat lastig te testen. Ondanks dat ik een gevoelige huid heb kan ik deze crème voor de normale en droge huid zonder problemen gebruiken. Verder ruikt de crème enorm lekker. Misschien dat de prijs een nadeel kan zijn, maar je kan erg lang met een potje doen en ik vind het ook daarom het geld zeker waard. Dikke 5 sterren voor deze dagcrème dus!

Algemene informatie

Product: Oil of Olaz Double Action Day Cream
Huidtype: normale / droge huid
Verpakking: glazen potje met plastic draaideksel
Inhoud: 50 ml
Prijs: ongeveer 6 euro tot bijna 10 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Website: www.olaz.nl

Oil of Olaz

Oil of Olaz is een merk van Procter & Gamble. Procter & Gamble heeft meer merken onder de paraplu als o.a. Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Pantene en Pampers.
Internationaal is Oil of Olaz sinds 1999 bekend als Olay. In 1949 is Oil of Olay door de heer Graham Wulff opgericht. Hij was een chemicus die gewerkt had bij Unilever.
De naam Oil of Olay is afgeleid van het woord Lanoline, wat een belangrijk ingrediënt is voor de producten van Oil of Olaz. Op het moment dat er internationaal meer vraag kwam naar de producten van Oil of Olaz is de naam in elk land aangepast opdat het aangenamer zou klinken. Zo heet Oil of Olaz in Engeland en Ierland Oil of Ulay en in Australië Oil of Ulan. Alleen in Frankrijk, Italië, Duitsland en Nederland is het bekend als Oil of Olaz.

Ingrediënten

Voor de liefhebbers heb ik de ingrediënten van deze crème erbij gezocht: Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Petrolatum, Cyclopentasiloxane, Stearyl Alcohol, Isopropyl Palmitate, Dimethicone, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Carbomer, PEG-100 Stearate, Myristyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Stearic Acid, Palmitic Acid, Myristic Acid, Methylparaben, Propylparaben, Imidazolidinyl Urea, Titanium Dioxide, EDTA, Sodium Hydroxide, Parfum, BHT, CI 14700, Linalool, Citronellol, Benzyl Salicylate, Amyl Cinnamal, Citral.





Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!