donderdag 17 januari 2013

Dove Indulging Cream Beauty Care Shower: Hydrateerd goed, ruikt minder


Dove is een bekend merk voor doucheproducten met hydraterende crème, speciaal voor de drogere huid. Ik heb al verschillende producten van Dove gebruikt. In dit artikel mijn ervaring met Dove Indulging Cream Beauty Care Shower.

Waarom heb je een droge huid en wat kun je er aan doen?

Het hebben van een droge huid is erg vervelend. Een droge huid kan meerdere redenen hebben. Je kan een allergie hebben, maar het kan ook een erfelijke aandoening zijn. Jouw omgeving heeft ook een behoorlijke impact op je huid. Wanneer de lucht erg droog is verdwijnt er meer vocht uit je huid. Ook veelvuldig wassen met zeep onttrekt veel vocht. Bij het wassen met zeep verwijder je ook de natuurlijke bescherming van de huid waardoor deze nog gevoeliger wordt voor vochtverlies. Wanneer jouw huid te weinig vocht heeft wordt deze rood, strak, ruw en kan deze zelfs barstjes gaan vertonen. Om je huid te herstellen moet je het vochtniveau weer herstellen door het gebruik van een hydraterende crèmes of lotions. De toegevoegde ingrediënten bij deze crèmes en lotions zorgen ervoor dat de huid weer hersteld en dat de verloren lipiden weer aangevuld worden. Dit vormt dan weer een buffer tegen de droge lucht, sluit het vocht in de cellen en voorkomen verder vochtverlies. Wanneer je snel last hebt van een droge huid zal je dit soort producten dus met enige regelmaat moeten gebruiken om er echt vanaf te komen.

Original lijn van Dove

Dove Indulging Cream Beauty Care Shower valt in de Original productlijn van Dove. Mocht de werking en geur van de Beauty Care Indulging Cream variant jou bevallen zijn er ook een tabletzeep, vloeibare handzeep en badzeep, bodylotion, bodymilk, voedende crème, handcrème, deospray, deo pompspray, deoroller en deostick in deze geur te verkrijgen.

Hoe is Dove Indulging Cream Beauty Care Shower verpakt?

De douchecrème is verpakt in een grote wit plastic fles van ongeveer 20 cm hoog en ongeveer 5 cm breed. De fles is ongeveer 3 cm dik aan de onderzijde en 2 cm aan de bovenzijde. De fles loopt van smal en wit boven naar wat breder aan de onderkant. Aan de bovenzijde zit een goed sluitende klikdop waarvan het klepje blauw van kleur is. Op de voorzijde staat in grote blauwe letters Dove geschreven met daaronder het herkenbare duifje. Daaronder is te zien dat het om Indulging Cream Beauty Care Shower variant gaat. Verder staat er op de voorzijde nog beschreven dat het een kwart hydraterende crème bevat. Op de achterzijde staat in het blauw dat de sleutel tot een mooie huid hydratatie is en dat Dove daarom een kwart hydraterende crème toevoegt aan haar producten. Ook staan daar de ingrediënten vermeld evenals de contactgegevens van de producent.

Wat is de geur en het uiteindelijke effect van deze douchegel?

De kleur van de douchecrème is egaal wit. Het is wel een erg dikke substantie, maar het is dan ook een douchecrème. De geur van de crème is een redelijk neutraal. Een typische Dove tabletzeep geur. Het ruikt niet echt zoet of zuur, maar echt exact als de waarschijnlijk voor veel mensen bekende tabletzeep. Het is een geur waar je je wel schoon bij voelt maar je droomt niet helemaal weg bij de geur eigenlijk. Eigenlijk vind ik dit een van de mindere geuren van Dove. Verder schuimt de crème prima en het is erg makkelijk over je lichaam te verdelen. Wanneer je een puff gebruikt schuimt het nog meer. Je hebt niet veel van dit product nodig en kan dus makkelijk een maand of langer doen met een fles. Na het douchen blijft de frisse maar redelijk neutrale zeepgeur nog een beetje aan je huid hangen maar is niet vervelend duidelijk aanwezig en het duurt ook niet lang voordat deze geur echt verdwenen is. Het uiteindelijke effect is dat je huid lekker schoon en verzorgd is. Je merkt al vrijwel direct dat je huid zachter is en goed verzorgd is.

Wat zijn de ingrediënten van Dove Indulging Cream Beauty Care Shower

Voor de liefhebbers zal ik hier de ingrediënten vermelden:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Acrylates Copolymer, Parfum, Cocamide Mea, Isopropyl Palmitate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Alpha-isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Gerianol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Cl 77891.

Mijn conclusie over deze douchecrème van Dove

Deze douchecrème van Dove komt de belofte van een zachtere huid zeker na en dit is ook vrijwel direct te merken. Waar andere douchegels je huid nogal eens uit kunnen drogen, doet deze douchecrème dat niet. Het hydrateert erg goed en dat is ook direct na gebruik te merken. Na gebruik van deze douchecrème is je huid schoon, verzorgd en lekker zacht. De beloofde zichtbare verbetering van de huid blijft in mijn geval beperkt tot een duidelijk zachtere en goed gehydrateerde huid. Een nadeel aan de verpakking is dat de fles volledig glad is en dat deze daardoor nogal eens uit je handen glibberen onder de douche. Ook vind ik het een nadeel dat de fles niet transparant is, waardoor je niet goed kan zien hoeveel product er nog in zit. Omdat het een lekkere douchecrème is, welke erg goed hydrateert geef ik het ondanks de prijs en de wat minder lekkere geur toch 3 sterren en kan ik hem zeker aanbevelen voor mensen die een redelijk snel droge huid hebben of zoeken naar een zachtere douchegel die de huid niet uitdroogt

Algemene informatie

Product: Dove Indulging Cream Beauty Care Shower
Verpakking: Plastic fles
Inhoud: 250 ml (ook verkrijgbaar in 500 ml fles)
Houdbaarheid: tot 12 maanden na openen
Website: www.dove.com / www.unilever.com
Verkrijgbaarheid: supermarkt, drogist, webshops
Prijs: 2,99 euro

Over Dove

Dove is in 1957 begonnen met de productie van zeep met een kwart hydraterende crème. Deze was speciaal bedoeld voor de droge en gevoelige huid. De helft van de vrouwen heeft namelijk een huid die speciale verzorging nodig heeft. Hierin onderscheidde Dove zich van andere merken. In de jaren ‘80 bracht Dove de hydraterende wasgel op de markt. Daarna volgden ook de bodylotions, deodorants, shampoos, gezichtsreiniger en conditioners. Sinds 1991 is Dove actief op de Nederlandse markt.




Ook producten voor lichaamsverzorging zijn te koop bij Bol.com!