dinsdag 12 februari 2013

Schwarzkopf Elke Dag Shampoo: milde shampoo voor dagelijks gebruik


Elke dag je haar wassen is niet erg goed voor je haar. Mocht je toch niet zonder kunnen dan is een milde shampoo het beste om te gebruiken. In dit artikel mijn ervaring met de milde Schwarzkopf Elke Dag Shampoo.

Algemene informatie

Merk: Schwarzkopf
Product: Shampoo Elke Dag
Geschikt voor: Ieder haartype
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 400 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Website: www.schwarzkopf.nl
Prijs: rond 2 euro
Verkrijgbaarheid: drogisterijen, webshops en supermarkten

Schwarzkopf

Schwarzkopf is een van de sterkste merken in de Henkel-groep. In 1903 begon de Berlijnse apotheker Hans Schwarzkopf met de verkoop van poedershampoo. Hij leverde deze aan apotheken in Berlijn en na verloop van tijd ook internationaal. Rond 1927 bracht hij de eerste vloeibare shampoo op de markt. Het logo van Schwarzkopf is natuurlijk te herleiden naar de naam. Schwarzkopf verkoopt diverse producten voor haarverzorging, haarkleuring en styling voor zowel mannen als vrouwen.

Hoe is de Schwarzkopf Elke Dag Shampoo verpakt?

De shampoo is verpakt in een gele plastic fles met eveneens gele dop. Op de voorzijde zie je dat je te maken hebt met Schwarzkopf Elke Dag Shampoo. Verder zie je nog dat deze milde verzorging biedt met Kamille-Extracten. Onderaan kan je nog lezen dat dit product geschikt is voor ieder haartype. Op de achterzijde staat de werking van de shampoo te lezen. Ook zie je staan dat aan deze shampoo een Intensive-Care-Proteïne formule bevat en natuurlijk ook de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. Tot slot staan nog de contactgegevens van de producent vermeld.

Hoe moet je de Schwarzkopf Shampoo gebruiken en kan je het echt elke dag wassen?

Het gebruik van deze shampoo is net als elke shampoo. In het vochtige haar verdelen met een masserende beweging en vervolgens weer uitspoelen met lauw water. Ook al is dit een milde shampoo voor elke dag, is het natuurlijk beter om niet elke dag je haar met shampoo te wassen. Uitspoelen kan natuurlijk wel. Shampoo droogt namelijk jouw hoofdhuid uit, waardoor het gestimuleerd wordt om meer talg aan te maken. Door je haar veel en vaak met shampoo te wassen zorg je er dus voor dat je haar uiteindelijk sneller vet wordt. Tot 3 keer in de week een milde shampoo gebruiken voor je haar is voldoende.





Hoe ruikt de shampoo en wat is het effect?

De shampoo is transparant geel en redelijk aan de dunne kant. Je hebt al snel teveel op je handpalm zitten. De kamillegeur komt duidelijk naar voren. De shampoo is erg makkelijk door het natte haar te verdelen en schuimt erg goed. Ook het uitspoelen gaat erg makkelijk. Je haar voelt na het wassen weer lekker schoon. Als het eenmaal droog is, is ziet het haar er goed verzorgd uit. De shampoo maakt het haar niet zwaar en ik lijk zelfs wat meer volume te bespeuren. Mijn hoofdhuid kan deze milde shampoo prima verdragen en ik ondervind geen irritaties. Ook als je haar droog is kan je nog lichtjes de kamillegeur bespeuren. Dit is echter na verloop van tijd ook wel weer verdwenen.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Cocamide MEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Parfum, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-10, Butylphenyl Methylpropional, CI 47005, CI14700, CI 16035.

Conclusie

De shampoo ruikt lekker fris en schoon. Na het wassen is je haar weer lekker schoon en ruikt nog licht naar kamille. De titel elke dag vind ik niet handig gekozen. Het is dan wel een milde shampoo, maar elke dag je haar wassen met shampoo is niet goed voor je haar zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen. Maar ook als je het niet elke dag gebruikt is het een lekkere, frisse shampoo die je haar lekker opfrist. Het lijkt zelfs te zorgen voor wat meer volume van het haar, ook al vind je hier niks van terug op de verpakking. Dit is dus enkel mijn ervaring. Enige minpuntje is dat de shampoo naar mijn zin iets te vloeibaar is waardoor je al snel te veel pakt. Wat mij betreft vier verdiende sterren voor Schwarzkopf Elke Dag Shampoo.

Tips om vet haar te voorkomen:

- Was je haar hooguit 2 tot 3 keer in de week met shampoo
- Gebruik een milde shampoo of een shampoo tegen vet haar
- Masseer je hoofdhuid niet, dit stimuleert de talgklieren
- Douche niet te heet, stimuleert de talgklieren
- Borstel je haar niet te veel, ook dit stimuleert de talgklieren
- Gebruik crèmespoeling,  conditioner of anti-klit producten alleen in de punten van je haar en niet al vanaf de aanzet.
- Spoel de shampoo goed uit



Je verzorgingsproducten bij Bol.com bestellen?
Bestel voor 23.00 uur en je hebt je artikel de volgende dag al in huis!