donderdag 21 februari 2013

Andrélon Levendige Kleur Shampoo: Wordt jouw gekleurde haar hier levendiger van?

Wanneer je jouw haar hebt gekleurd is het belangrijk een milde shampoo te gebruiken om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden. Andrélon heeft een hele lijn om jouw gekleurde haar mooi te houden en te voorkomen dat het dof wordt. In deze lijn is onder andere de Levendige Kleur Shampoo te verkrijgen. In dit artikel mijn ervaring met de Levendige Kleur Shampoo van Andrélon.

Andrelon Levendige kleur


Algemene informatie

Merk: Andrélon
Product: Levendige Kleur Shampoo
Fabrikant: Unilever Nederland B.V.
Geschikt voor: gekleurd haar
Verpakking: plastic fles
Inhoud: 300 ml
Houdbaar tot: 12 maanden na openen
Prijs: 2,70 euro
Verkrijgbaarheid: supermarkten, drogisterijen, webshops

Andrélon

Andrélon is een verbastering van de naam van oprichter André de Jong. Deze kapper besloot in de jaren veertig zelf shampoo en andere verzorgingsproducten te gaan produceren. Inmiddels is deze kleine fabriek uitgegroeid tot een van de grotere merken van verzorgingsproducten in Nederland. Andrélon is onderdeel van Unilever Nederland.

Andrélon Levendige Kleur lijn

Wanneer je haar gekleurd is zal het door invloeden van buitenaf al snel beginnen te vervagen. Gekleurd haar is gevoeliger dan ongekleurd haar omdat bij het kleuren de structuur van het haar wordt veranderd om er voor te zorgen dat de pigmenten bij de kern van de haarvezel kunnen komen. Dit vraagt dus om extra verzorging. De Levendige Kleur lijn van Andrélon is ontwikkeld om de glans van gekleurd haar zo lang mogelijk vast te houden. De producten in deze lijn zijn verrijkt met ColorFIRM. Dit sluit de openstaande haarschubben, waardoor de kleur beter in het haar blijft zitten en minder snel vervaagt. In deze lijn zijn een milde shampoo en een conditioner te verkrijgen. Voor het beste resultaat wordt ook geadviseerd om beide producten te gebruiken.

Hoe is de Levendige Kleur Shampoo verpakt?

De shampoo is verpakt in een paarse plastic fles met een inhoud van 300 ml. Op de bovenzijde zit een paarse klikdop welke goed sluit. De zijkanten van deze fles zijn geschubd. Deze geschubde vorm verwijst onder andere naar de structuur van het haar. Op de voorzijde staat natuurlijk dat je met Andrélon Levendige Kleur Shampoo te maken hebt. Verder staat er te lezen dat er perzikextract in deze shampoo is verwerkt en dat deze shampoo voor gekleurd haar geschikt is. Op de achterzijde staat wat uitleg over deze shampoo vermeld, dat deze shampoo over een UV-filter beschikt en pH huidneutraal is. Verder vind je op de achterzijde de contactgegevens terug evenals de ingrediënten en informatie over de producent.

Andrélon Levendige Kleur ShampooHoe ruikt de shampoo en hoe ziet het er uit?

De shampoo is zalmroze van kleur met een beetje een parelmoerglans erdoor. Zodra je het in je haar smeert schuimt het goed en ruik je al vlot de zoete geur van perzik. Deze geur blijft na gebruik ook een paar uur in je haar aanwezig, maar totaal niet overheersend. Zoals bij bijna elke shampoo moet je natuurlijk ook deze in het natte haar verdelen, wassen en weer goed uitspoelen. De shampoo is makkelijk te doseren en goed door je haar te verdelen. Ook het uitspoelen gaat voorspoedig. Al bij het wassen merk je al dat je haar zachter wordt. 

Wat is het uiteindelijke effect van de Levendige Kleur Shampoo?

Na het drogen zie ik wel een wat betere glans, maar het is niet zo overweldigend als dat Andrélon ons wilt laten geloven in de reclames. Ik heb het product zonder de conditioner gebruikt, dus misschien dat de combinatie van die twee voor een duidelijker effect zorgt. Wat ik ervan merk is dat mijn haar zachter is, wat meer glanst en makkelijk te doorkammen is. Of het mijn geverfde haar echt langer laat glanzen en langer mooi houdt kan ik niet echt over oordelen. Misschien zou dat wel het geval zijn wanneer ik het gebruikt zou hebben vlak nadat het geverfd was, maar dat is al een tijd geleden.

Ingrediënten

Aqua, Sodium Laureth Sulfate (A) / Sodium C12-13 Pareth Sulfate (B)*, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Glycol Distearate, Parfum, Carbomer, Sodium Hydroxide, DMDM Hydantoin, Citric Acid, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Amodimethicone, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Disodium EDTA, Sodium Laureth Sulfate (B)*, Synthetic Fluorphlogopite, Triethanolamine, TEA Sulfate, Cetrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Prunus Persica Kernel Oil, Trideceth-12, PEG-45M, PPG-12, Tin Oxide, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methylchloroisothiazolinone, BHT, Methylisothiazolinone, Hexyl Cinnemal, Limonene, Linalool, CI 15510, CI 17200, CI 77891.

Conclusie

Een goede shampoo met een lekkere perzikgeur die je haar meer doet glanzen. Zoals ik al zei is het voor mij moeilijk vast te stellen of mijn kleur ook langer houdt, maar meer glanzen doet het wel zeker. De verpakking is goed te hanteren onder de douche en de shampoo is goed te doseren. Je hebt weinig product nodig om het lekker te laten schuimen dus je kan lang met een fles doen. Ik doe er toch bijna twee maanden mee. Al is dat natuurlijk wel afhankelijk van je haarlengte en hoeveel shampoo je gewend bent te gebruiken. Alles bij elkaar vind ik deze shampoo zeker aan te raden voor dames met gekleurd haar en krijgt het van mij 4 sterren.



Ook Andrélon Levendige Kleur Shampoo is te koop bij Bol.com!